№21

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2018/№ 21 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо можливості фінансування закладів охорони здоров’я, які змінили організаційно-правову форму із комунальної установи на комунальне некомерційне підприємство Лист від 02.02.2018 р. № 19.1-04-152/2823
  • Комунальне некомерційне підприємство: про головне для бухгалтера та економіста Усі медичні заклади (принаймні більшість із них) вже вступили до процесу реформування, а саме перетворення з комунальних закладів на комунальні некомерційні підприємства. Старт цьому процесу дало підписання Президентом України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» від 06.04.2017 р. № 2002-VIII. Давайте узагальнимо всю наявну інформацію щодо цього і розглянемо її з точки зору бухгалтера та економіста.
  • Практика впровадження НП(С)БОДС 122 «Нематеріальні активи» Тема про нематеріальні активи настільки складна та обширна, що навіть компетентні державні органи дуже обережно та узагальнено надають роз’яснення і відповіді щодо їх придбання (створення), оформлення, функціонування, обліку та звітності. Тому, враховуючи те, що з кожним роком застосування нематеріальних активів у діяльності державних органів стає невід’ємною та обов’язковою її складовою, у цій статті надамо практичні поради щодо найбільш проблемних питань, які виникають у діяльності бухгалтерських служб.
  • Об’єкт добудовано та передано на баланс КП: як відобразити в обліку На початку 2018 року на балансі відділу капітального будівництва, який є замовником робіт, обліковувався об’єкт незавершеного будівництва. Всі витрати на будівництво цього об’єкта накопичувались у складі незавершених капітальних інвестицій на субрахунку 1311. У квітні 2018 році роботи з будівництва було завершено. Об’єкт готовий до експлуатації, підписана декларація про готовність об’єкта до експлуатації. Орієнтовно у червні поточного року цей об’єкт буде передано на баланс комунальному підприємству. Допоможіть розібратися з бухгалтерським обліком, а саме: 1) які кореспонденції субрахунків скласти відділу при завершенні будівництва об’єкта та введенні його в експлуатацію; 2) як відобразити передачу такого об’єкта на баланс КП; 3) оскільки об’єкт буде передано на баланс комунальному підприємству не відразу після завершення його будівництва, а через декілька місяців, чи необхідно відділу нараховувати на нього амортизацію?
  • Виявили нестачу талонів на пальне: хто винен та що робити При зміні матеріально відповідальної особи було виявлено нестачу талонів на бензин на суму 14000 грн. Які є законодавчі підстави для стягнення цієї суми з МВО? Як правильно оформити і провести такі утримання? Як слід відобразити ці операції на рахунках бухобліку?
  • Індексуємо зарплату в червні 2018 року На червневу індексацію впливає індекс інфляції за квітень 2018 року. Він склав 100,8 %. Нагадаємо, що зарплату індексують у межах ПМПО. Тобто зарплата, що підлягає індексації, обмежена ПМПО. Частину зарплати, що перевищує ПМПО, не індексують. У червні 2018 року ПМПО складає 1762 грн. Тобто індексації підлягає зарплата тільки в розмірі 1762 грн. Суму, що перевищує цей обмежувач, не індексують. Для більшості працівників бюджетної сфери з 01.01.2018 р. були підвищені посадові оклади (тарифні ставки). Яка ж ситуація складається у зв’язку з цим з індексацією зарплати в червні 2018 року? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
  • Минулорічне підвищення окладів педпрацівників «+ 2 тарифні розряди»: чи враховувати при розрахунку відпускних-2018 Музичному керівнику дошкільного навчального закладу надано щорічну відпустку з 21.05.2018 р. на 14 к. дн. З 01.08.2017 р. на підставі постанови КМУ від 14.12.2016 р. № 974 місцевий орган самоврядування прийняв рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів на 2 тарифні розряди. Унаслідок цього тарифний розряд музичного керівника було підвищено на 2 позиції — з 7-го до 9-го. Крім того, з 01.01.2018 р. були підвищені посадові оклади для всіх працівників з оплатою за ЄТС. Як коригувати заробіток такого працівника за травень — грудень 2017 року для розрахунку відпускних? Чи враховувати при цьому підвищення окладів з 01.08.2017 р.?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі