№45

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2020/№ 45 Інші номери журналу ›
  • Передплата-2021: п’ятірка рекомендацій бухгалтеру Передплатна кампанія на 2021 рік у повному розпалі. Та й не дивно. Адже наприкінці кожного року саме час подбати про оформлення передплати на улюблені видання, аби у році наступному не залишитися без надійних «помічників». Водночас при оформленні та відображенні в обліку операцій з передплати бухгалтер має пам’ятати декілька нюансів. На що саме слід звернути увагу, сьогодні нагадаємо.
  • Про затвердження Змін до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету Наказ від 27.10.2020 р. № 636 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13.11.2020 р. за № 1030/35413
  • Застосування КЕКВ: що зміниться з 1 січня Нещодавно Мінфін наказом № 636 не зазнала, але є багато нюансів, які варто розглянути детально.
  • Об’єднана звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ Грудень 2020 року буде останнім звітним періодом для роботодавців, за який подаватиметься ЄСВшна звітність за формою № Д4. А ось далі, починаючи зі звітних періодів 2021 року, звітуватимемо з ПДФО, ВЗ та ЄСВ, подаючи єдину звітність. Це вже не просто слова. Відповідні зміни внесено до Закону № 2464. Тож давайте розглянемо його, щоб розуміти, з чим доведеться працювати.
  • Отримали додаткове фінансування: яку закупівлю обрати Бюджетна установа в травні 2020 року придбала комп’ютерну техніку за спрощеною закупівлею (код ДК 30210000-4) на суму 190 тис. грн. Нещодавно вища за рівнем установа повідомила, що найближчим часом ми отримаємо додаткове фінансування на закупівлю товарів за тим же кодом у розмірі 180 тис. грн. У зв’язку з цим виникли запитання: 1) чи можемо ми вдруге застосовувати спрощену закупівлю за одним і тим же кодом ДК; 2) чи можна вже зараз розмістити через Prozorro інформацію про таку заплановану закупівлю, якщо додаткове фінансування установа поки не отримала?
  • Премія до Дня МС: кому, скільки та коли В органі місцевого самоврядування планують преміювати працівників до Дня місцевого самоврядування (7 грудня). Кому саме та в якому розмірі можна виплатити таку премію? Чи залежить її виплата від стажу працівника? Чи враховувати цю премію при розрахунку середнього заробітку? Що робити, якщо працівник протягом року вже отримував святкову премію? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у сьогоднішньому матеріалі.
  • Місяць «за свій рахунок» — є лише премія: МЗП, ЄСВ та ПСП Працівник увесь листопад 2020 року (30 календарних днів) перебував у «карантинній» відпустці «за свій рахунок». У цьому місяці йому нарахована премія у розмірі 1000 грн. Інших нарахувань немає. Чи треба робити доплату до МЗП? Як правильно сплатити ЄСВ (з МЗП чи з фактичної суми нарахувань)? Чи можна застосувати ПСП?
  • Фахівець з публічних закупівель бібліотеки: чи можна ввести до штату? Чи можна ввести до штатного розпису бібліотеки посаду «фахівець з публічних закупівель»?
  • Матдопомога на «соцпобут» держслужбовцям: призначаємо ти виплачуємо правильно Головний спеціаліст державного органу (посадовий оклад — 5300 грн) прийнятий на роботу 01.12.2020 р. А вже 03.12.2020 р. він звернувся із заявою про надання йому допомоги на вирішення соціально-побутових питань. У колективному договорі та відповідному положенні держоргану встановлено, що така матдопомога виплачується у розмірі середньомісячної зарплати. Чи можна виплатити матдопомогу зазначеному працівнику? Якщо так, то як правильно розрахувати її суму?
  • Чи індексувати зарплату в грудні 2020 року? Нагадаємо, що з 1 вересня 2020 року були підвищені посадові оклади для працівників з оплатою праці за ЄТС та «обслуговуючих» робітників. При цьому для інших категорій працівників бюджетної сфери останнім місяцем підвищення посадових окладів є січень 2020 року. Чи потрібно індексувати зарплату працівників-бюджетників у грудні 2020 року? Відповідь на це запитання ви знайдете у сьогоднішній статті.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у грудні 2020 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі