№3

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2020/№ 3 Інші номери журналу ›
  • ДКСУ звертає увагу: всі рахунки, які діяли до 01.01.2020 р., були змінені, навіть ті, які вже були у форматі IBAN З 01.01.2020 р. у Державній казначейській службі України введено в дію нові рахунки для зарахування до бюджетів податків, зборів, платежів, власних надходжень бюджетних установ та інших доходів бюджету (далі — рахунки за надходженнями), відкриті відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2013 р. № 1203, та з урахуванням міжнародного номера банківського рахунку IBAN.
  • Про умови оплати праці працівників державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу» Постанова від 24.12.2019 р. № 1112 (витяг)
  • Деякі питання здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти Постанова від 04.12.2019 р. № 1070
  • Попередня оплата — 2020: здійснюємо по-новому Пригадуєте, ще наприкінці минулого року Мінфін повідомив про те, що Кабмін прийняв новий документ щодо здійснення попередньої оплати розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів. І ось нарешті маємо постанову № 1070. Дійсно, поява нової постанови Кабміну щодо попередньої оплати товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти стала несподіванкою для всіх розпорядників. Адже добре знайома всім постанова № 117 містила перелік товарів, робіт та послуг, для яких передбачалась можливість здійснення попередньої оплати, умови та строки її перерахування. І начебто не було жодних передумов для скасування цього документа. Але Кабмін вирішив суттєво змінити підхід до попередньої оплати. У своїй новій постанові він передбачив не тільки нові правила та вимоги для здійснення попередньої оплати, але й надав вказівки для головних розпорядників та рекомендації для звичайних розпорядників бюджетних коштів. Що ж саме змінилося? Про всі подробиці розповімо у статті.
  • Бюджетні новації — 2020: вивчаємо разом Для когось початок нового календарного року — це привід почати все з чистого аркуша. Тоді як інші не надають особливого значення приходу нового року, а просто продовжують свій шлях до намічених цілей. Та у будь-якому випадку життя вимагає змін і постійного поступу вперед. І це справедливо як для кожної окремої людини, так і для цілої держави. Так, і в нашій країні вже не перший рік поспіль триває масштабне реформування у сфері освіти, науки, охорони здоров’я, соціального захисту і не лише. Проте реалізація будь-яких реформ і новацій неможлива без належного фінансового забезпечення. Причому для цього замало тільки виділити кошти з бюджету. Грошові вливання працюють, якщо вони спрямовані в правильне русло. Тож час від часу виникає потреба переглянути сам принцип, підхід до фінансування відповідних заходів. І саме тому законодавці вкотре внесли низку змін до бюджетного законодавства. Традиційно, ці нововведення набули чинності з 1 січня поточного року. Хоча й не всі і не повною мірою… Що ж конкретно змінилося у сфері нормативного регулювання бюджетного процесу та як ці зміни позначаться на звичайних розпорядниках бюджетних коштів, з’ясуємо разом.
  • Патронатна служба та «обслуговуючі» працівники: визначаємо розміри окладів з 01.01.2020 р. Наприкінці грудня Уряд затвердив нові «оплатні» умови для працівників патронатних служб та працівників держорганів, які виконують функції з обслуговування. Вони почали діяти з 1 січня 2020 року. Так, у схемах посадових окладів зазначені не конкретні розміри окладів, а коефіцієнти співвідношення до двох розмірів ПМПО. Тож розміри окладів доведеться розраховувати самостійно. Як зробити це правильно — читайте у сьогоднішній статті.
  • «Багатодітний» батько: чи має право на ПСП? Працівник утримує трьох дітей до 18 років. При цьому двоє з них є його рідними дітьми, однак проживають з першою дружиною. Батько справно сплачує аліменти за договором між колишнім подружжям про здійснення батьківських прав і виконання обов’язків та бере участь у житті дітей. Третя дитина — донька його другої дружини від попереднього шлюбу. Чоловік проживає разом із новою дружиною та її донькою, однак дитину він не всиновлював. Чи має право такий працівник на податкову соціальну пільгу? Якщо так, то в якому розмірі?
  • Аванс на відрядження: готівкою чи «на картку»? Приводом для написання цієї статті стало запитання нашої читачки: «Чи можна видавати працівникам бюджетної установи аванс на відрядження у готівковій формі?». Запитання на перший погляд просте. Однак у світлі останніх законодавчих змін відповідь на нього знайти не так уже й легко. Тож давайте шукати її разом.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі