№21

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2020/№ 21 Інші номери журналу ›
  • Виплату допомоги молодим вчителям «заморозили» Нагадаємо, що КМУ під кінець минулого року прийняв постанову «Про виплату допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти» від 15.11.2019 р. № 1028.
  • Щодо преміювання звільнених працівників Лист від 27.04.2020 р. № 3511-06/26978-07 (витяг)
  • Звільнення у зв’язку зі скороченням: чи виплачувати премію? — відповідає Мінекономрозвитку У листі від 27.04.2020 р. № 3511-06/26978-07 фахівці Мінекономрозвитку надали роз’яснення стосовно того, чи мають право працівники, яких попереджено про майбутнє звільнення у зв’язку зі скороченням штату, на виплату премії протягом двомісячного строку попередження.
  • Про розгляд звернення Лист від 29.04.2020 р. № 2412/3.1/3.1 (витяг)
  • Відпустка → звільнення за строковим трудовим договором: роз’яснення від Держпраці Прийшов час прощатися із працівником? Пам’ятайте, що при звільненні потрібно «закрити» зобов’язання перед ним, зокрема що до надання невикористаних днів щорічної відпустки та соцвідпустки на дітей.
  • Електронні видання в бібліотеці: як обліковувати Бібліотека з метою поповнення бібліотечного фонду вирішила придбати аудіокниги на електронних носіях (дисках). Що в такому разі є об’єктом обліку — електронний носій (диск)? На якому субрахунку бухгалтерського обліку їх обліковувати? Чи правильно буде в цьому випадку обліковувати такі аудіокниги у складі бібліотечних фондів на субрахунку 1112? Крім того, планується придбати книги в електронному форматі за допомогою QR-коду. У такому разі необхідно буде перерахувати попередню оплату за такі книги, але бібліотека отримає лише їх електронні версії. Чи є підставі вважати ці електронні книги бібліотечними фондами та що є об’єктом обліку? На якому субрахунку бухгалтерського обліку обліковувати такі електронні версії? Будь ласка, допоможіть нам знайти відповіді на ці запитання.
  • Стягнення шкоди із працівника: як, що й до чого У бюджетній установі виявлено факт псування матеріальних цінностей. Зокрема, прибиральницею було пошкоджено пилосос. У зв’язку з цим керівник установи видав наказ про притягнення працівника до матеріальної відповідальності. При цьому передбачено відшкодування шкоди, завданої працівницею, шляхом утримання відповідної суми із її заробітної плати. Який порядок відображення таких операцій у бухобліку? Яка подальша доля стягнутих коштів? Чи підлягають вони обов’язковому перерахуванню до бюджету?
  • Чи індексувати зарплату у червні 2020 року? Для більшості працівників бюджетної сфери з 01.01.2020 р. були підвищені посадові оклади. Яка ж ситуація складається у зв’язку з цим з індексацією зарплати в червні 2020 року? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
  • Відрядження: як оплатити, якщо був простій? В установі через карантин було оформлено простій з 15 квітня по 11 травня 2020 року. З 12 травня роботу відновили і тепер є необхідність відправити працівника у відрядження. Чи враховувати період простою при розрахунку оплати днів відрядження?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі