№46

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2023/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Внески до статутного капіталу КП — лише на казначейський рахунок: наголошує Мінфін На який рахунок (банківський чи казначейський) слід перерахувати кошти місцевого бюджету комунальному підприємству (далі — КП) для поповнення статутного капіталу?
  • Витрачання коштів на навчання дітей сусідньої громади: норма чи нецільове використання коштів? Діти сусідньої громади відвідують нашу школу у зв’язку з тим, що у школах сусідньої громади немає укриття. При цьому сусідня громада не бажає давати нам субвенцію на покриття витрат, пов’язаних з навчанням дітей з їхньої громади. Чи не будуть видатки на навчання дітей іншої громади вважатися для нас нецільовими?
  • Облік внесків до статутного капіталу КП Місцева рада прийняла рішення щодо спрямування коштів місцевого бюджету та комунального майна на поповнення статутного капіталу комунального підприємства (далі — КП). Як показати такі операції в бухобліку ради?
  • Відновлення нерухомого майна: що змінилось у закупівлях? Кабмін укотре вирішив удосконалити закупівельне законодавство. Цього разу йдеться про зміни, унесені постановою № 1205* до кількох закупівельних документів. У чому полягає суть цих змін, читайте у нашому матеріалі.
  • Пожежний автомобіль як «благодійка»: приймати чи ні? Благодійна організація передає селищній раді пожежний автомобіль для потреб пожежної частини. Пожежна частина є комунальною установою сусідньої громади, але забезпечує протипожежну безпеку обидвох громад. Чи маємо ми право прийняти авто?
  • Плануємо закупівлі на 2024 рік Установа планує закупівлі товарів, робіт та послуг на 2024 рік. Та наразі не має затвердженого кошторису на 2024 рік. Чи варто у грудні розпочинати процедуру закупівлі (відкриті торги) на 2024 рік? Чи не буде це порушенням? Чи можемо ми укласти договір про закупівлю наприкінці грудня 2023 року? Яким чином реєструвати укладені договори в Казначействі? Як краще вчинити в такій ситуації?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі