№30

Бухгалтерський тиждень, липень, 2018/№ 30 Інші номери журналу ›
  • Зміни в Порядку подання фінзвітності: Кабмін «чистить пір’ячко» Постанова КМУ від 11.07.18 р. № 547 «Про внесення змін до Порядку подання фінансової звітності»
  • Печатка на цінниках і меню не обов’язкова Наказ Мінекономрозвитку від 10.05.18 р. № 632 «Про затвердження Змін до деяких наказів»
  • Середній заробіток солдатові «підприємства» дотягувати до МЗП не треба Лист Мінсоцполітики від 18.06.18 р. № 1056/0/101-18
  • Фіктивний контрагент — немає ПК та витрат Постанова Верховного Суду від 23.05.18 р. у справі № 826/16865/14
  • Оновлену ЄСВ-звітність подаємо у вересні Фіскали визначились з датою «старту» нової ЄСВ-звітності.
  • Нові довідники податкових пільг Фіскали затвердили нові довідники податкових пільг станом на 04.07.18 р.:
  • Оновлений план-графік перевірок ДФСУ вкотре оновила план-графік перевірок ДФСУ на 2018 рік.
  • Фермер-ФОП зможе обрати групу 4 ЄП Парламент прийняв З акон, яким передбачена можливість для мешканців села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізосібпідприємців, які організували фермерське господарство (ФГ), у тому числі сімейне. Їм надано можливість бути платниками єдиного податку групи 4 за умови відповідності сукупності таких критеріїв:
  • Нова електронна адреса ДФСУ Прес-служба ДФСУ повідомляє про зміну адреси електронної поштової скриньки ДФСУ.
  • Календар тижня
  • «Безнадійка» за неоплаченим товаром Один із найпоширеніших різновидів безнадійної заборгованості — це заборгованість, за якою сплив строк позовної давності. У цій статті розглянемо наслідки списання такої «безнадійки» за отриманими, але не оплаченими товарами, роботами (послугами) у покупця.
  • Постачання послуг оренди: рік, квартал чи місяць? Досить часто у разі оренди майна, що триває цілий рік, сторони не можуть остаточно визначитися з періодичністю фіксації в обліку послуг оренди: чи то їм відображати постачання послуг по місяцях, або ж розтягнути постачання до закінчення кварталу, або взагалі — за підсумками року. Деякі навіть примудряються проводити оренду в «зручні» для себе періоди (наприклад, то за один, то одразу за декілька місяців). З якою ж усе-таки періодичністю слід відображати в обліку постачання послуг оренди? Давайте розбиратися.
  • Квиток на потяг: як і що компенсуємо? Не так важко розшифрувати «китайську грамоту» сум, закодованих у залізничному квитку. Важче примиритися з тим, що недалекий законодавець дає приводи — а фіскали ними користуються — втручатися в суто внутрішні взаємовідносини між відрядженим працівником і його рідним підприємством. Давайте розберемося, які саме витрати працівника, що відряджається, згідно з його квитком на потяг підлягають компенсації без утримань ПДФО і ВЗ, а які все ж таки доведеться визнати оподатковуваним доходом.
  • Класифікатор професій. Змушені познайомитися… Приводом для вимушеного знайомства бухгалтерів із Класифікатором професій стала поява оновленої версії Звіту з ЄСВ. Річ у тім, що в Таблиці 5 цього Звіту тепер необхідно відображати у тому числі й інформацію про професію з Класифікатора професій*. Але давайте по порядку.
  • Ведення трудових книжок: є запитання Основним документом, що підтверджує трудову діяльність працівника, як і раніше, залишається трудова книжка. Тому дуже важливо, щоб до неї були правильно внесені всі необхідні записи. У цій статті ми відповімо на запитання наших читачів, пов’язані з порядком заповнення трудових книжок працівників.
  • Оновлений ЄСВ-звіт: перше знайомство Щойно поговорили про зміни в Інструкції зі сплати ЄСВ**, приспіла черга ЄСВ-звітності. Мінфін наказом від 15.05.18 р. № 511 виклав у новій редакції Порядок № 435***, а також оновив усі додатки до нього. Серед них і форми ЄСВ-звітності. «З коли» потрібно буде подавати ЄСВ-звіт за новою формою і чого чекати від внесених змін, дізнаєтеся прямо зараз.
  • Я йду, щоб повернутися… Якщо підприємець реєструється після того, як знявся з реєстрації Після того як оплата ЄСВ стала обов’язковою для всіх підприємців (у тому числі й для загальносистемників з нульовим доходом), «сплячих» підприємців помітно зменшилося. Тепер, якщо в когось бізнес «не задався», він відразу йде «з кінцями», тобто знімається з держреєстрації. А якщо в майбутньому виникне необхідність знову стати підприємцем, як це зробити? Зараз і розповімо.
  • Повернення в день продажу: без РК до підсумкової ПН Чи складається розрахунок коригування до податкової накладної, складеної за щоденним підсумком операцій з постачання товарів за готівку кінцевому споживачеві (неплатнику ПДВ), розрахунки за які проведено через касу/ РРО, у разі повернення у день продажу покупцю (кінцевому споживачу) коштів при поверненні ним товару?
  • Як виправити ставку ПДВ у податковій накладній Яким чином у податковій накладній (ПН) виправити помилку, якщо при здійсненні операцій з постачання товарів/ послуг, що підлягають оподаткуванню за основною ставкою, складено ПН зі ставкою 7 %, або навпаки (нарахування повинно було відбутись за ставкою 20 %, а платник нарахував 7 %), за умови, що в податковій звітності операція відображена правильно?
  • До Z-звіту потрапляє округлена сума з чека Яким чином у фіскальному звітному чеку відповідно до постанови Правління НБУ від 15.03.18 р. № 25 відображається округлення сум розрахунків готівкою та яку суму необхідно застосовувати з метою оприбуткування: до округлення чи після?
  • Придбали свердловину — коли починати звітувати Який перший звітний (податковий) період для подання податкової декларації з рентної плати у разі придбання земельної ділянки із свердловиною для видобування підземної води (у тому числі якщо свердловина законсервована)?
  • Як отримати електронну довідку про відсутність заборгованості Як платнику податків отримати в електронному вигляді довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів через Електронний кабінет та на які нормативно- правові акти має посилатися платник податків у заяві для отримання такої довідки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі