№30

Бухгалтер 911, липень, 2015/№30 Інші номери журналу ›
  • Сплата на ПДВ-спецрахунок і формула СЕА: розбираємо популярні запитання Закінчення тестового режиму СЕА з ПДВ викликало хвилю запитань*. Сьогодні пропонуємо вам розглянути ті з них, які стосуються перекидання сум на ваш електронний ПДВ-рахунок. Причому зізнаємося: їх основою стали ваші повідомлення на стрічці та форумі сайта buhgalter911.com.
  • Бухзміни: Мінфін «повирішував» важливі проблеми Минфин как нельзя кстати приказом № 573* внес изменения в некоторые бухучетные нормативы. Ведь уже «давно назрело». Решен ряд спорных моментов. Детали — в нашей статье.
  • Нові деки єдиноподатників: що, де, коли? Час подання ЄП-звітності в самому розпалі. Усі «несуть» застарілі форми декларацій з ЄП. І тут — грім серед ясного неба: з’явилися нові форми звітності для спрощенців. Що з усім цим робити, розберемося далі.
  • Нові Книги обліку доходів для ФОП на ЄП Проекти нових форм Книг обліку доходів (доходів і витрат) для ФОП на ЄП «тішили око» вже давно. Однак єдиноподатне законодавство постійно змінювалося, і вони застарівали, навіть не побачивши світ. І ось нарешті наказом № 579* Мінфін таки затвердив нові форми. Є несподіванки.
  • Вивчаємо новий витяг із СЕА з ПДВ Так-так, ви не помилилися! Адже якщо ви нещодавно оновлювали своє бухгалтерське ПЗ, то могли помітити появу нових — на додачу до старих — форм запиту та витягу із СЕА з ПДВ (далі — витяг). Їх ми зараз і обговоримо.
  • Відпустка для догляду до 3 років +...: розгляд хитросплетінь Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років з 02.12.2013 р. Вона надала листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами з 06.07.2015 р. Як розрахувати їй допомогу по вагітності та пологах?
  • Вітаєте зі святом працівників премією? Не забудьте сплатити податки! Свята прикрашають наше життя. Професійні свята різноманітять наші робочі будні. А «святкова» винагорода від роботодавця завжди підвищує самооцінку і стимулює до подальших професійних успіхів. Щоб не затьмарювати свята якимись труднощами, допоможемо вам розібратися з обліково-податковими моментами.
  • Дека з податку на прибуток: проект і в Африці проект? По-доброму, Мінфіну вже давно час видати на-гора нову форму декларації з податку на прибуток. На дворі вже кінець липня, а деяким, особливо нещасним, декларацію потрібно подати вже за півріччя — граничний строк подання 10 серпня 2015 року. Однак готової нової декларації все ще немає. А стара вже є «музейним надбанням». Благо є хоча б проект. Думаємо, буде корисно його вивчити, оскільки все йде до того, що продукт Мінфіну побачить світ в останню хвилину. Це у кращому разі...
  • ПДВ-подарунок до Дня бухгалтера: «обнулення» і Ко Судячи з усього, «програму максимум» парламентарі вже виконали. Читай: проголосували за законопроект № 2173а. «Ліберальний» законопроект № 2960 (що подовжує тестовий період до кінця року) ще зустрічається в новинах, але шлях йому вже, схоже, перекрито. Що врахувати та на що звернути увагу у зв’язку з таким поворотом — давайте зараз і обговоримо.
  • Гарячі запитання щодо заповнення ф. № 1ДФ Другий квартал позаду. А це, зокрема, означає, що не пізніше 10 серпня потрібно подати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ. Оскільки досить часто звітність доводиться заповнювати в авральному режимі, пропонуємо вам матеріал у зручному форматі «запитання-відповідь». Економте час і заповнюйте ф. № 1ДФ правильно.
  • РРО-перезавантаження: нарешті дочекалися! Зміни до Закону про РРО проголосували ще 1 липня. І... Тільки 21 липня відповідний Закон № 569* таки був підписаний. А куди поспішати? Правда? Однак у будь-якому разі краще пізніше ніж ніколи. 23 липня Закон був офіційно опублікований в газеті «Голос України», отже, з цієї дати він набув чинності. Так що деталі — далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі