№26

Бухгалтер 911, червень, 2015/№26 Інші номери журналу ›
  • РРО-новини: що робити з 1 липня ...Близько півроку минуло відтоді, як стало відомо про тотальний «наступ» РРО на єдиноподатників і не тільки. Відтоді багато хто плекав надію якщо не на повне скасування цих змін, то хоча б на їх частковий перегляд. Депутати подають проекти, збираються наради, проводяться обговорення... А тим часом до воістину доленосної дати — 01.07.2015 р. залишилися лічені дні. Що маємо за фактом і як із цим жити — пропонуємо зараз же і розібратися.
  • Відображаємо декретні у Звіті з ЄСВ: «пробіжка по таблицях» З кожним своїм перезатвердженням Звіт за формою № Д4 все більше стає схожим на головоломку, а від кількості його граф, комірок та виносок уже просто рябить в очах. І добре, якщо це проста зарплата, яку нараховують з місяця в місяць. Але як відобразити в ньому допомогу по вагітності та пологах?! Головне — не занепадати духом і читати «Бухгалтер 911»!
  • Як виправити помилки в Д2: роз’яснення фіскалів Тільки під завісу декларування ПДВ за лютий податківці розповіли, як правильно відображати «долютневе» від’ємне значення в додатку Д2. Тому недивно, що чимало платників заповнили його з помилками. Не пройшло й півроку — ми дочекалися від податківців роз’яснень, як ці помилки виправити. Що ж вони нам зараз пропонують?
  • Зменшення ПК без РК: якщо продавець довго «тягне» Постачальник 22.06.2015 р. повернув аванс за непоставлений товар. Однак коригування на мінус ми досі не отримали. Чи повинні ми відкоригувати ПК? Якщо так, то в якому періоді? Як показати зменшення ПК у додатку Д1 до декларації з ПДВ? Давайте розбиратися.
  • Коригування ПДВ при списанні товару: що потрібно врахувати Як зараз відкоригувати ПДВ при списанні товару внаслідок його псування, природного убутку чи крадіжки? Відповімо на це запитання.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: є Порядок Сьогодні ми з вами поговоримо про довгоочікувану подію: з’явився порядок повідомлення фіскалів про прийняття працівника на роботу. Як його заповнити? Чого чекати роботодавцям «за забудькуватість»? Розбираємося!
  • Донарахування ЄСВ до МЗП, якщо працівника мобілізували Працівника мобілізували в середині звітного місяця. Тому цього місяця йому буде нараховано заробітну плату за фактично відпрацьовані дні та середній заробіток у зв’язку з призовом під час мобілізації. Чи потрібно дотримуватися вимоги про ЄСВ з мінзарплати?
  • Відпускні: якщо червень 2014 року в розрахунковому періоді Працівниці надається щорічна відпустка з 30.06.2015 р. тривалістю 10 к. дн. У розрахунковому періоді (червень 2014 року — травень 2015 року) їй нарахували зарплату в розмірі 32928,30 грн., з них: 20178,30 грн. — при роботі на повну ставку і 12750 грн. — при роботі на умовах неповного робочого дня (0,75 ставки) з 01.01.2015 р. Також у розрахунковому періоді працівниці нараховано відпускні за 14 календарних днів попередньої щорічної відпустки в сумі 1514,38 грн. і допомога на оздоровлення до неї в розмірі 1678 грн. З 01.12.2014 р. по 17.12.2014 р. працівниця доглядала хвору дитину, про що свідчить листок непрацездатності за період з 01.12.2014 р. по 14.12.2014 р. (за ним оплачено 2248,82 грн.) і довідка за формою № 138/0. Як розрахувати оплату днів відпустки?
  • Якщо отримали компенсацію мобілізованим за січень і лютий Підприємство отримало з бюджету компенсацію середнього заробітку мобілізованого працівника за січень і лютий 2015 року. Як відсторнувати надмірно нараховані податки/внески/збори та показати це у звітності — читаємо далі.
  • П’ять нагальних питань торговців пивом Про перипетії, які от-от чекають торговців пивом, ми вже неодноразово писали на сторінках журналу «Бухгалтер 911» (див., наприклад, № 22, № 16, № 15). Але запитання продовжують надходити. Розберемо зараз їх чергову порцію.
  • Безпечні «дивацтва» електронного реєстру платників єдиного податку Тривалий час електронний реєстр єдиноподатників (Реєстр ЄП) перебував у режимі розробки. Нещодавно його запустили (http://sfs.gov.ua/rpep), але «робота» цього сервісу одразу ж викликала чимало нарікань. Чи варто хвилюватися з цього приводу? І взагалі, на що впливає електронний Реєстр ЄП? Відповіді — у нашій статті.
  • Нестандартні доходи ФОП на ЄП: розбираємося в деталях Визначення доходу ЄП у ПКУ викладено не досить чітко. Звідси простір для маніпуляцій у податківців: вони будь-які надходження на рахунок розцінюють як дохід платника ЄП. Це один бік проблеми. Другий бік — ЄП може отримати дохід начебто як і підприємницький, але позиціонуватися він буде як цивільний дохід з відповідним оподаткуванням. Про такі «проблемні» доходи ФОП-єдиноподатників ми зараз і поговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі