№11

Бухгалтер 911, березень, 2015/№11 Інші номери журналу ›
  • Шпаргалка із заповнення ПН Податкова накладна — найпопулярніший і водночас «найшкідливіший» документ податкового обліку. Останнє неабиякою мірою викликане особливою «любов’ю» до неї податківців. Отже, бухгалтеру при її заповненні й ОСОБЛИВО отриманні потрібно бути насторожі. У цій статті узагальнимо найсвіжіші відомості щодо заповнення ПН.
  • Штрафи за «трудові» порушення: нюанси, які зацікавлять кожного Ви, імовірно, пам’ятаєте драконівські штрафи, які ВРУ встановила з 1 січня за порушення трудового законодавства. Незважаючи на те що часу з їх появи минуло вже достатньо, більшість цих штрафів залишаються темними конячками. Ця стаття допоможе вам розібратися з ними.
  • Послуги нерезидента і ПДВ: інструкція з експлуатації Новорічні ПДВшні новинки зачепили й послуги, що надаються нерезидентами резидентам з місцем постачання таких послуг на митній території України. Тому сьогодні тим, хто в курсі, нагадаємо, а тим, хто не в курсі, висвітлимо низку питань, пов’язаних з обкладенням таких послуг ПДВ.
  • Неповнолітня дитина одружилася: чи буде ПСП у її батьків Працівниця має трьох дітей (1997, 2006 і 2009 р. н.). Вона користується правом на застосування ПСП як платник податку, який має двох і більше дітей віком до 18 років. Стало відомо, що старша дитина цієї жінки в січні 2015 року одружилася. Як у такому разі застосовувати ПСП: з розрахунку на двох чи трьох дітей?
  • «Старий» мінус: чи бути йому в ПДВ-деці за лютий? У минулому номері журналу «Бухгалтер 911» ми говорили про фіскальну позицію податківців щодо непогашеного долютневого мінуса*. Сьогодні продовжимо цю тему.
  • ЄСВ крізь призму новацій: практикум Чи не на кожному кроці бухгалтерів підстерігає підводне каміння в нових вимогах щодо сплати ЄСВ виходячи з мінзарплати, у призначенні та оплаті лікарняних і декретних. Не наскочити на нього допоможе наш практикум!
  • Податок на прибуток — 2015: податківці вносять ясність Із запровадженням нових правил обліку податку на прибуток виникло чимало запитань, відповісти на які могли тільки на рівні ДФСУ. Серед найпопулярніших: за яким роком визначати 20-мільйонний критерій для цілей застосування різниць і чи можна «зістрибнути» на квартальний період (без сплати авансів), якщо в І кварталі отримали збитки? Що ж... дочекалися.
  • Підприємці та працівники-інваліди: ЄСВ з мінзарплати Працівник-інвалід працевлаштований у фізичної особи — підприємця за основним місцем роботи. Згідно з рекомендаціями, зазначеними в довідці до акта огляду МСЕК, і на прохання працівника йому встановлено неповний робочий день. У зв’язку з цим місячна сума заробітної плати такого працівника менше мінімальної заробітної плати. Чи потрібно в цьому випадку дотримуватися вимоги Закону про ЄСВ* про сплату ЄСВ виходячи з мінзарплати?
  • Нефіскальний РРО в єдиноподатника ФОП на ЄП поки що не зобов’язані застосовувати РРО. Водночас для внутрішнього обліку своєї виручки вони можуть застосовувати нефіскальний касовий апарат. Про те, що потрібно врахувати, які наслідки для єдиноподатника зумовлює встановлення нефіскального касового апарату, ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • Відпустка + свято = відпочиваємо більше, отримуємо як завжди Працівник іде у відпустку на 14 календарних днів з 30 березня 2015 року. На період відпустки припадає святковий день — Пасха (Великдень) (12 квітня). Як його облікувати при визначенні тривалості відпустки і чи оплачується такий день?
  • Індексація заробітної плати за квітень 2015 року Індексацію заробітної плати мають проводити всі роботодавці. Індекси для проведення індексації грошових доходів за лютий і березень 2015 року ви знайдете в журналі «Бухгалтер 911», 2015, № 8. Тобто щоб проіндексувати зарплату поточного місяця — березня, зверніться до відповідної таблиці того номера.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі