№46

Бухгалтер 911, листопад, 2015/№46 Інші номери журналу ›
  • Непоправні помилки у звіті за формою № Д4 Сьогодні ми з вами поговоримо про помилки, допущені у звіті за формою № Д4, які, на жаль, ніяк не можна виправити. «Навіщо ж тоді про них говорити»? — запитаєте ви. Щоб надалі, формуючи звітність з ЄСВ, ви могли себе проконтролювати.
  • Індексація ЗП за листопад 2015 року Знову у нас на порядку денному індексація. Цього разу — готові показники для листопада.
  • ППЄПська Книга ОДВ: завжди є про що поговорити Розібратися з веденням Книги складніше ППЄПам-ПДВшникам. Адже у них Книга не ОД, а ОДВ. Тобто з витратною «половинкою» Книги також слід «дружити». Розповімо як.
  • Виробнича практика ≠ робота за трудовим договором Підприємство уклало з ПТНЗ договір про надання робочих місць для проходження учнями виробничої практики. Чи потрібно укладати з практикантами строкові трудові договори на період проходження виробничої практики?
  • РРО vs «1 млн грн.», або Чи допоможе «плиг-скок» ППЄП групи 2 запитує: «Якщо у 2015 році моя виручка перевищила 1 млн грн., чи можна мені з 01.01.2016 р. «зіскочити» з ЄП на ЗС, а з 01.04.2016 р. — повернутися на ЄП, при цьому продовжувати працювати без РРО»? Цікаво? Розбираємося!
  • «За чужий рахунок п’ють навіть непитущі...», або Як вести облік питної води та кави для працівників Багато хто з роботодавців намагаються створити дружні умови праці для своїх працівників. «Вдаються» при цьому до безкоштовної питної води, а іноді навіть і кави. Але як це все правильно обліковувати, так би мовити, в сучасних податкових реаліях? Про це — у сьогоднішній статті.
  • Учні ПТНЗ на практиці: «непонятки» обкладення Багато підприємств приймають практикантів. Причому здебільшого цей процес зводиться до збору практикантом документів для звіту. А якщо ні? Якщо практикант практикуватиметься по-справжньому? Зазвичай так роблять учні профтехучилищ. Тут є свої нюанси. Розглянемо їх.
  • «Стала телефонистка мадонной…», або Відповіді з «гарячої лінії» щодо ПДВ Нещодавно податківці провели «гарячу лінію» на тему «Електронне адміністрування ПДВ». Є цікаві моменти. Їх і поспішаємо розглянути.
  • Зведена «ритмічна» ПН: якщо покупець проти Постачальник зайняв позицію складати раз на місяць зведену ПН. При цьому у графі дати настання ПЗ ставить останній день місяця, а не дати відвантаження. Чи є правильною позиція постачальника? Як правильно заповнюється зведена ПН? Чи можу я як покупець вимагати від постачальника складати «звичайну» ПН замість зведеної?
  • Проект № 3357 vs проект Мінфіну: чого чекати під ялинку Уже не доводиться сумніватися в тому, що у 2016 році на нас чекає чергове «прокачування» ПКУ. «Химера» у вигляді 6-місячного «не пізніше» з п.п. 4.1.9 цього Кодексу знервовано палить осторонь. Усе «з коліс»! Причому навіть незрозуміло «що». Якщо парламентський комітет хоча б подав до Ради на ознайомлення свій законопроект, то ідеї Мінфіну поки що представлені лише у вигляді презентацій. «Усе буде, але пізніше»! Нам же, щоб потім дивуватися менше, потрібно, навпаки, «раніше». Ну а задовольнятися доводиться тим, що «є». Про це й поговоримо.
  • «Резервне» питання: податковий облік — 2015 Сьогодні у нас — облік забезпечень на створення резервів (1) відпусток* і (2) сумнівних боргів**. З нового року в обліку їх створення орієнтуємося переважно на бухоблік. Але ПКУ передбачає різниці (а також «перехідні» правила обліку). Це порушує силу-силенну запитань, на деякі з яких ми зараз і дамо відповідь.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі