№47

Бухгалтер 911, листопад, 2015/№47 Інші номери журналу ›
  • Якщо потрібно доповнити таблицю 5 забутими відомостями Сформували Звіт з ЄСВ, здали вчасно, а потім, як грім серед ясного неба: «А про Василя ми ж забули вказати в таблиці 5!». Що робити? Куди бігти? Як доповнити таблицю 5 Звіту за формою № Д4 забутими відомостями? Та легко! Зараз усе розповімо.
  • Помилка в імені застрахованої особи в ЄСВ-звітності: алгоритм виправлення Підприємство виявило помилки у П. І. Б. працівника, які були допущені під час заповнення ЄСВ-звітності. Як їх можна виправити*?
  • «Старі» ПН: далі буде Знову повертаємося до теми «старих» ПН. І для цього є привід — «свіжий» лист податківців. У ньому озвучені досить несподівані висновки щодо відображення січневих ПН 2015 року. Крім того, обговоримо питання, що робити з сумами «вхідного» ПДВ, право на ПК за якими втрачено.
  • Переведення боргу: кому виписувати ПН Підприємство-продавець отримало від покупця 50 % передоплати за товар. Потім товар був відвантажений покупцю в повному обсязі. На іншу частину оплати покупець перевів борг на іншу особу (укладений договір переведення боргу). На кого у такому разі ми повинні скласти ПН на частину оплати, що залишилася? Товар поставляється первісному покупцю.
  • Негоспвитрати: чи доречна надмірна скромність? Бухгалтери із стажем, які пережили не одну перевірку, побоюються показувати в податковому обліку негосподарські витрати. Це нагадує ситуацію, коли всі знають, що світлофор зламаний, а все одно бояться проїхати на червоне світло. Винайдено вже і деякі способи вилучення негосподарських витрат із розрахунку податкового прибутку. Пропонуємо розібратися разом, чи варто вдаватися до таких «викрутасів».
  • «Гарячі» експрес-відповіді для ППЄПів-новачків Ви вже стали ФОП на спрощенці чи тільки маєте намір «вскочити» на ЄП? Тоді ці відповіді для вас, оскільки адресовано їх тим, хто знаходиться «на старті» спрощенки.
  • Дочекалися! Зміни в Порядку виплати компенсації «солдатам підприємства»! Правду кажучи: такої щедрості від КМУ ми вже не чекали. Тому з радістю поспішаємо познайомити вас з новинками щодо компенсації середньої зарплати «солдатів підприємства». Новини «з полів» хороші.
  • Гуляти на повну губу... КМУ рекомендує! Новий рік, Різдво, веселощі від ранку і до ранку... Після таких гулянь саме час дні відпочинку від свят організовувати! Підтримати працівників у їх прагненні відпочити готові багато хто з роботодавців. Про те, як організувати відпочинок у новорічно-різдвяний тиждень, і не лише — читайте далі.
  • Несвоєчасна реєстрація ПН: чи допоможе РК? Зареєстрували сьогодні (19.11) ПН з помилковою датою — замість 10.11 поставили дату 02.11. Це вже більше 15 днів. Якщо зробимо РК з помилкою, штраф все одно доведеться сплачувати? І якою датою робити РК?
  • Заміна автомобільних шин: «перевзути» і правильно облікувати У зв’язку зі зміною погодних умов автомобілі доводиться «перевзувати» у зимову гуму. Як правильно обліковувати таку операцію — зараз і розповімо.
  • «Пережитки» персональних даних: «попалюємо мости» Свого часу питання баз персональних даних (далі — ПД) було дуже гостре. Запозичуючи європейську практику, наш законодавець був спочатку аж надто суворим. Власники баз ПД у зв’язку з цим зобов’язані були реєструвати такі бази в Держслужбі із захисту ПД. Однак потім ВРУ «одумалася», унісши низку змін до Закону № 2297*. Багато справ тоді були «заморожені». Зараз же кинемо світло на те, як їх остаточно «закрити».
  • Залік переплати за договором: як скласти ПН Наш контрагент (СПД) мав із січня переплату в розмірі 3000 грн. Цього місяця ми відвантажуємо йому товар і просимо оплатити його на суму боргу менше, ніж за рахунком. На яку суму виписувати ПН: на суму оплати або суму реалізації товару за витратною накладною?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі