№40

Бухгалтер 911, жовтень, 2015/№40 Інші номери журналу ›
  • Додаток Д5 до ПДВ-деки в запитаннях і відповідях З додатком Д5 платники ПДВ знайомі багато років. Однак запитання, пов’язані з його заповненням, все одно залишаються. Сприяють цьому й постійні «вдосконалення» податкового законодавства. Чого лише варті оновлені правила відображення ПК. Тому в сьогоднішній статті наводимо відповіді на найпопулярніші запитання, пов’язані з додатком Д5.
  • «Найгостріші» ТТН-запитання: знайдіть свою відповідь Днями на нашому форумі розгорілися палкі баталії з приводу того, як правильно заповнювати ТТН. Проблема в тому, що конкретних правил її заповнення на сьогодні в законодавстві немає, а водночас податківці дивляться на ТТН практично при будь-якій перевірці. «Як тут не хвилюватися?» — запитаєте ви. Дуже просто: «Бухгалтер 911» уже поспішає на допомогу з потрібними відповідями на «найгостріші» ТТН-запитання.
  • Готуємося святкувати День захисника Цього року свят в Україні побільшало. 14 жовтня ми уперше святкуватимемо День захисника України. «Свята ми любимо!» — скажете ви. Але кадровик і бухгалтер із заробітної плати відразу замисляться над нюансами, які потрібно врахувати у зв’язку з появою нового святкового дня. А ми про них зараз і розповімо.
  • Не повертають зайві гроші з ПДВ-рахунка: розбираємося з проблемою Можливість повернути зайві кошти з ПДВ-рахунка прямо закріплена ПКУ. Більше того, прописано чіткий механізм, як це можна зробити*. Але на практиці виявилось, що забрати «свої кровні» не так вже й просто. У сьогоднішній статті розглянемо декілька ситуацій, з якими стикнулися платники.
  • 7 нюансів щодо штрафів за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК З 1 жовтня закінчилася дія «пільги» зі штрафів за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК. У зв’язку з цим зазначимо декілька нюансів, на які слід звернути увагу.
  • Зустрічайте: нова дека з екоподатку У зв’язку з податковою реформою появою нових форм звітності цього року нікого не здивуєш. Чергове оновлення торкнулося екоподатку. Новий наказ* був опублікований і набув чинності під завісу ІІІ кварталу. Питанням, пов’язаним з появою на світ нового «чада» Мінфіну, присвячена стаття, що пропонується вашій увазі.
  • Об’єднана дека з рентних платежів: перше знайомство Податкова реформа зібрала низку зборів у єдину рентну плату. Не минуло й дев’яти місяців, а на світ з’явилася об’єднана дека з рентної плати*. Відколи звітувати потрібно буде саме за цією формою, що принципово нового вніс Мінфін до свого дітища — читайте в нашій статті.
  • Самоперевірка: працівник «на мінімалці» — визначаємо суму вересневої індексації Базовим місяцем працівника був грудень 2013 року (його оклад — 1218 грн.). Постійні надбавки та доплати не встановлювалися. З травня 2014 року працівнику нараховували поточну індексацію. З 1 вересня 2015 року оклад працівника встановлений у новому розмірі мінзарплати — 1378 грн. Як визначити суму індексації зарплати за вересень 2015 року?
  • ДФСУ про понижуючий коефіцієнт: два висновки — обидва є невеселими На порядку денному лист ДФСУ від 20.08.2015 р. № 31041/7/99-99-17-03-03-17. У ньому податківці підтвердили давнішній висновок: наявність додаткової бази з ЄСВ позбавляє підприємство понижуючого коефіцієнта. Однак цим не обмежилися: якщо ви мали право на коефіцієнт, але не застосували його минулого місяця, то ваш «поїзд пішов». Подробиці — далі.
  • Коли за III кварталом іде... знову III квартал, або Нова форма ЄП-деки — за 9 місяців 2015 року Ні, це не фантастичний фільм про подорож у минуле. Просто податківці знову «нахімічили». Утім, ми вже звикли. А у випадку з декларацією з ЄП це не так уже й погано, адже за старою формою звітувати дуже незручно. Отже, податківці закликають звітувати за новою формою деки вже за 9 місяців 2015 року.
  • Якщо вчасно не розпрощалися з орендарем: чим відгукнеться? Які наслідки виникнуть у підприємства, якщо строк договору оренди приміщення минув, а орендар не забирає свій товар і відмовляється оплачувати оренду?
  • Визначаємо місце експортної ПДВ-пільги у звіті про пільги Як заповнити звіт про суми податкових пільг за експортними операціями, що обкладаються ПДВ за ставкою 0 %? Як бути, якщо при цьому договірна вартість товарів менше їх собівартості? Як визначити суму пільги? Відповідям на ці запитання присвячено цю статтю.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі