№43

Бухгалтер 911, жовтень, 2015/№43 Інші номери журналу ›
  • Коли проводити ПН і РК у деці: «гаряче» від ДФСУ Чи можна «перетягувати» ПН до наступних періодів? Коли одержувачу відображати РК: у періоді його складання чи реєстрації? Цими запитаннями вже не перший місяць переймаються платники ПДВ. Пропонуємо обговорити, що роз’яснили із цього приводу податківці.
  • Звіт за формою № Д4: виправляємо помилки в персональних даних Умовно усі помилки та описки у ПФ- та ЄСВ-звітності* можна поділити на два види: «несумові» помилки (коригування персональних даних або їх доповнення) і помилки в сумових показниках (база справляння, сума ЄСВ). Про виправлення «сумових» помилок ми з вами говорили в попередньому номері. А в цій статті розглянемо коригування персональних даних.
  • Ідентифікаційний код може «прописатися» у паспорті Про те, що можна вносити ідентифікаційний код до паспорта, відомо давно. Однак активно обговорювати цю можливість почали нещодавно, після того як ДФСУ на своєму сайті повідомила про таку зручну «опцію» (http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/214449.html). При цьому, на думку ДФСУ, такі дані в паспорті можуть використовуватися замість Картки платника податків, що посвідчує регномер фізособи у Держреєстрі фізосіб. Чи дійсно це так?
  • Повернення з ПДВ-рахунка: «водіння за носа» від ДФСУ Що «впало» на електронний ПДВ-рахунок, то не повинно пропасти, але... Незважаючи на те що право повернути надлишок коштів, наявних на ПДВ-рахунку, прямо прописано в ПКУ, отримати гроші вдалося мало кому. А все тому, що податківці вигадують різні перешкоди для того, щоб їх не повертати. Що вони «винайшли» цього разу?
  • Поліпшення орендованого об’єкта ОЗ: розбираємося в обліку Як орендарю відобразити в прибутковому обліку поліпшення об’єкта оренди? Це запитання ніколи не втрачало актуальності, у тому числі й після змін у ПКУ. Саме йому й присвячений цей матеріал.
  • ВСУ і ДФСУ про граничний строк сплати податків Спірна проблема є такою старою, як і ПКУ. Для розуміння її суті потрібно згадати, що п. 49.20 цього Кодексу передбачає: якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, наступний за вихідним або святковим днем. За звичкою це називають «перенесенням строку подання»... Так-от, проблема стосується строків сплати тих податків, які сплачуються згідно з поданою податковою декларацією. Полягає вона в тому, від якого саме дня відлічувати 10 днів граничного строку сплати податку.
  • Закон про e-commerce: що врахувати, де змінити, до чого готуватися Довгоочікуваний Закон* набув чинності в останній день вересня. Про його важливість і значущість для інтернет-торговців, а також їх покупців ЗМІ щосили сурмили вже тоді, коли почалася активна фаза трансформації проекту в Закон. У цій статті пропонуємо розібратися, чи потрібно здійснювати якісь практичні дії у зв’язку з прийняттям Закону інтернет-комерсантам і що реально нового він привніс.
  • На «роздрібний» акциз помилково нарахували ПДВ: як виправити? Підприємство продає вроздріб підакцизний товар. У січні акциз у РРО ще не програмувався окремо, тому він помилково потрапив до підсумкових ПН, які були зареєстровані в ЄРПН. Підприємство в січні склало РК до ПН і відсторнувало неправильні суми, але не встигло зареєструвати РК в ЄРПН. У результаті в січневій декларації суми з ПН відобразили в ряд. 1, а РК — у ряд. 8.1. Під час перевірки податківці зняли суми за РК. Якою мірою є правомірними їх дії, якщо враховувати, що не всі січневі ПН і РК підлягали обов’язковій реєстрації? Що можна зробити в цьому випадку?
  • Декларація про валютні цінності: чи є право на помилку? Як виправити помилку, допущену в розділі V декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України та знаходяться за її межами? Чи можна взагалі виправити помилку в цій деці? Що загрожує за помилку в ній? Відповіді на ці запитання — тут і зараз.
  • РРО при інтернет-розрахунках: «думки» податківців «Чи зобов’язаний інтернет-магазин використовувати РРО? І як це зробити?» — цю тему ми обговорювали неодноразово (див. «Бухгалтер 911», 2015, № 13, 17, 34, 35). Однак крапку ставити в ній ще дуже рано. Зараз податківці стали все частіше про це говорити. Що саме? Розбираємося.
  • Якщо вас «розлучили» зі спрощенкою «заднім числом»... Судячи із запитань відвідувачів порталу buhgalter911.com, не такими вже й поодинокими є випадки, коли ППЄП чує від податківців «як грім серед ясного неба», що вони виключили його з лав спрощенців «заднім числом». І що у такому разі робити? Як тепер працювати? Коли та які звіти подавати? За які періоди? Які податки сплачувати? Не панікуйте — ми допоможемо вам розкласти все по поличках.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі