№32

Бухгалтер 911, серпень, 2016/№32 Інші номери журналу ›
  • Об’єднання та дроблення податкових накладних Напевно, кожен бухгалтер стикався з такою ситуацією, коли передоплата від покупця надходить однією сумою одразу за кількома рахунками або, навпаки, — протягом дня від одного покупця надходить за одним і тим самим договором кілька авансових платежів. Скільки податкових накладних у цьому разі складати? Відповіді на це запитання присвятимо сьогоднішню статтю.
  • Уточнюючий розрахунок до ПДВ-декларації: відповіді на «гарячі» запитання До редакції та на «гарячу лінію» надходить чимало запитань щодо уточнення показників ПДВ-декларації. У сьогоднішній статті наведемо добірку відповідей на найпопулярніші з них.
  • Чайник, мікрохвильова піч, газонокосарка: як нині це обліковувати Ви використовуєте хоча б один з перелічених матеріальних активів у процесі роботи? У такому разі пропонуємо вам обговорити нюанси, пов’язані з їх «життям» на підприємстві в умовах законодавства, що постійно змінюється.
  • Навчання за рахунок підприємства: оподаткування та звітність Наскільки б грамотним у своїй справі не був працівник або потенційний претендент на вакантну посаду, він повинен постійно вдосконалювати свої знання та вміння. А за це, на жаль, треба платити. Про безкоштовне навчання або навчання за чийсь рахунок нині залишається тільки мріяти... Це, звичайно, так, але не завжди. Багато роботодавців готові вкласти гроші у навчання своїх працівників, які натомість здатні принести їм ефективний розвиток і прибуток. Прямуйте до мети! А ми підкажемо вам, як це зробити з найменшими податковими витратами.
  • Нарешті дочекалися: зустрічаємо форму «неприбуткового» звіту Згадка звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації з’явилася в ПКУ майже рік тому довелося чекати до наших днів. І ось урешті-решт вона з’явилася! Тому у нас з вами виник привід для розмови.
  • «М’який та пухнастий»: НБУ вкотре пом’якшив валютні обмеження З кінця 2014 року регулятор узяв звичку систематично «постити» зміни на грошово-кредитному ринку. Робиться це як за допомогою затвердження постанов «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України»*, так і шляхом унесення до них змін. Останнього разу події пішли другим із зазначених вище шляхів. Про це й поговоримо.
  • Штраф за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних: податківці vs суди Штраф згідно зі ст. 120-1 ПКУ введено ще з початку минулого року. Але впритул платники ПДВ зіткнулися з ним тільки цього року — після того, як було затверджено відповідну форму повідомлення-рішення*. Податківці накладають штрафи, а платники — намагаються оскаржити їх у суді. Упевнені, вам буде цікаво знати, що думають суди щодо обґрунтованості застосування штрафу згідно зі ст. 120-1 ПКУ в тій чи іншій ситуації.
  • Як зменшувати «мінус» у додатку Д2 до ПДВ-декларації У якому порядку йдуть суми з додатка Д2, якщо в поточному місяці частина «мінуса» з’їдається додатним значенням?
  • Будівельне риштування: визначаємося з долею у прибутковому обліку У нас на балансі є тимчасові нетитульні споруди (будівельне риштування) (субрахунок 113). Нараховуємо бухамортизацію за ними на субрахунку 1321. Чи виникатимуть амортизаційні різниці в податковому обліку за цими спорудами? Чи потрібно показувати їх у додатку АМ (рядок А12) і додатку РІ (рядки 1.2.1 АМ і 1.1.1)?
  • Колумбу і не снилося: про обіг електронних сигарет Існує думка, що електронні сигарети — безпечна альтернатива традиційному палінню. Більш того, багато хто вважає, що, вживаючи їх, у перспективі зможуть взагалі відмовитися від згубної звички. Ми не збираємося з’ясовувати, правда це чи чергова вигадка маркетологів. Мета цієї статті — зрозуміти їх місце в нормативному полі, правила їх продажу та споживання.
  • Первинка від підприємця: чи обов’язково писати літери «ФОП»?.. Чи зобов’язаний підприємець — контрагент підприємства зазначати у первинці саме «ФОП П. І. Б.».?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі