№5

Бухгалтер 911, січень, 2016/№5 Інші номери журналу ›
  • Плата за землю — 2016: відзвітувати за рік поточний Плата за землю — один з небагатьох податкових платежів, звітувати за яким необхідно, так би мовити, «авансом». Строки для виконання цього обов’язку не змінили, як і можливість подання щомісячної звітності. Чого не скажеш про саму форму декларації. Є інші новини — у частині розрахунку коефіцієнта індексації. Про все по черзі — у свіжому матеріалі.
  • База ПДВ: як правильно визначити мінімальну межу Платникам ПДВ відомо, що при нарахуванні ПДВ за операціями постачання потрібно орієнтуватися не лише на договірну вартість товарів/послуг, а й на мінімальну базу ПДВ. Правила її визначення прописані у ПКУ украй неоднозначно. Крім того, з 1 січня 2016 року знову оновлено мінбазу для нарахування ПДВ при постачанні самостійно виготовлених товарів/послуг. Тому в сьогоднішній статті пропонуємо детально обговорити питання, пов’язані з визначенням мінімальної планки ПДВ.
  • Залік неврахованих «дивідендних» авансів — Мінфін «за», але цього мало На фоні скандалу з позицією ДФСУ стосовно єдиноподатників групи 3, які отримали у 2015 році дохід понад 5 млн грн., та її оперативного перегляду проблема із заліком «дивідендних» авансів з податку на прибуток могла відійти на другий план. Незаслужено... оскільки податківці «відзначилися» і там.
  • ЄСВ і «перехідні» відпускні, лікарняні та декретні З цією темою ви вже знайомі за статтею «На межі, або ПДФО та ЄСВ з «перехідних» виплат» із № 3 журналу. Сьогодні конкретизуємо деякі моменти.
  • Декларування підприємницьких доходів: «гарячі» точки Які місяці враховувати при заповненні рядка «Місяці, протягом яких фізичною особою — підприємцем одержано доходи від провадження підприємницької діяльності» розділу I додатка Ф4 до річної декларації: ті, в яких були отримані доходи, незалежно від того, прибутковими чи ні виявилися ці місяці, або ті, в яких за результатами діяльності був отриманий прибуток?
  • Життя до запровадження паливної СЕА: додамо ясності Частина акцизних «новинок» уже діє з 1 січня. А, отже, є запитання... та відповіді.
  • Безнадійна «дебіторка» — час розставити крапки над «і» 26.10.2015 р. нашого покупця-дебітора визнали банкрутом (до суду подавали не ми). Чи можливо списати на операційні бухвитрати заборгованість (сума чимала) на підставі рішення суду, роздрукованого з вільних джерел Інтернету? І, керуючись тим, що фінрезультат у податковому обліку визначається за правилами бухобліку (з незначними правками), чи можемо ми таку заборгованість віднести на витрати? Резерв сумнівних боргів у бухобліку не створювали*. Може, потрібно ще подавати до суду, поки призначений ліквідатор?
  • Звіт з ЄСВ: якщо єдина працівниця в декреті Єдина працівниця фізособи-підприємця пішла у грудні 2015 року у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, після закінчення якої вона планує використати відпустку для догляду за дитиною до 3 років. Чи потрібно цьому підприємцю подавати звіт з ЄСВ без сумових показників?
  • Податок на нерухомість: декларуванню час Подання річної звітності — «кармічний обов’язок» бухгалтерів, який особливо дошкуляє їм на початку кожного нового року. Ми ж продовжуємо кампанію, спрямовану на полегшення їх долі. На черзі — податок на нерухомість. У грі поки що тільки юрособи. Тому наступний матеріал, в якому нагадаємо основоположні правила оподаткування, — для них.
  • Декларація з рентної плати: час наближається Ще з початку минулого року під назвою «рентна плата» об’єднали низку раніше самостійно існуючих податків: плату за надра, збір за спеціальне використання води, лісовий і радіочастотний збори, а також збір за транспортування нафти, нафтопродуктів та аміаку. Водночас звітність, яка б увібрала в себе всі складові нової рентної плати, з’явилася тільки наприкінці III кварталу 2015 року. Тому вперше використовувати нову форму податківці дозволили тільки при складанні звітності за 2015 рік. Про це й читайте далі.
  • Не забудьте про екоподаток у новій деці Той, хто минулого року здійснював викиди в атмосферу стаціонарними джерелами, скиди у воду забруднюючих речовин, займався розміщенням відходів, створював або зберігав понад установлений строк радіоактивні відходи, зобов’язаний сплатити екоподаток і відзвітувати за ним. Нагадаємо, що дека з екоподатку за IV квартал 2015 року подається за новою формою.
  • «До та після»...: «дрібниці» щодо ПДФО-деки Наближається граничний строк подання підприємницької деки про доходи. Хтось уже «здався». Хтось ось-ось. Цей матеріал підійде для обох випадків.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі