№35

Бухгалтер 911, серпень, 2017/№35 Інші номери журналу ›
  • Уточнюємо ПДВ-декларацію: ситуації з життя Сьогоднішня наша стаття присвячена виправленню помилок у ПДВ-звітності. А приводом для її написання послугували ваші запитання — ситуації «з життя», які ми і розберемо в сьогоднішній статті.
  • Кадрова азбука: скорочуємо штат — звільняємо працівників Не зупиняємося на досягнутому* і продовжуємо вивчати «звільнювальну» тему. Сьогодні пропонуємо вам поговорити про звільнення у зв’язку зі скороченням чисельності та/або штату працівників.
  • Нещасний випадок поза роботою «Посковзнувся, впав, втратив свідомість, опритомнів — гіпс!». Чи можна «такого роду» випадки, що сталися не на території підприємства в період прямування на роботу / з роботи і в обідню перерву, розглядати як виробничу травму? Які документи оформляються? За рахунок яких коштів оплачується період тимчасової непрацездатності?
  • Хочеш пити — починай копити, або Чергове підняття мінцін на алкоголь Востаннє мінімальні ціни на деякі види алкогольних напоїв піднімалися 04.12.2016 р.* Пройшло майже 9 місяців — і КМУ «народив» чергове підвищення алко-мінцін (постанова № 634**). Давайте ж дізнаємося, як сильно піднялася планка для алкоголю цього разу. Якщо ви — продавець підконтрольного алкоголю або споживач — буде цікаво!
  • Спланувати евакуацію працівників: «без… Методики не розібратися» «… — нам вождя бракувало». У цьому випадку, щоб «влитися» в систему евакуації населення, суб’єктам господарювання бракувало Методики планування заходів з евакуації. Не так давно МВС цю Методику «народив». На що у зв’язку із цим потрібно звернути увагу суб’єктам господарювання?
  • Донорство під час щорічної відпустки Працівнику установи надана щорічна основна відпустка тривалістю 14 календарних днів з 06.06.2017 р. по 19.06.2017 р. При цьому 14.06.2017 р. працівник повідомив, що цього дня пройшов медобстеження і добровільно здав кров (відповідна довідка йому видана). Чи підлягає продовженню щорічна відпустка у зв’язку зі здачею крові під час перебування в ній? Як сплатити «донорські» дні?
  • ПДФО, відпускні, лікарняні, ф. № 1ДФ і Звіт з ЄСВ: ви запитували на «гарячій лінії» «Гаряча лінія» дуже популярна в наших читачів. Є прості запитання, а є ті, над якими потрібно добре подумати. Пропонуємо вам подумати разом над такою підбіркою запитань.
  • Продаємо зошити і книги: що з ПДВ-обліком? З відомої причини на полицях багатьох «непрофільних» магазинів зараз красуються шкільне приладдя, зошити і підручники. Звичайно, підвищений попит на цей товар — можливість заробити. А ось у бухгалтерів торгових підприємств може з’явитися додатковий головний біль. Про те, як його зняти, поговоримо сьогодні.
  • Підприємець вчиться жити без печатки У підприємця є печатка, але він хоче відмовитися від її використання. Як це зробити? Усе просто.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі