№36

Бухгалтер 911, серпень, 2017/№36 Інші номери журналу ›
  • Кадрова азбука: звільнення з ініціативи роботодавця Пропонуємо вам сьогодні поговорити про особливі підстави для звільнення, які навряд чи буде радий бачити працівник у своїй трудовій книжці.
  • Семінари, тренінги: шукаємо дохід Підприємство регулярно направляє працівників на семінари, конференції, тренінги. Чи буде вартість таких заходів, сплачених роботодавцем, доходом працівників? Розбираємося!
  • Новоприбула нерухомість: розбираємося в податках «Основний сценарій» подання звітності з податку на нерухомість і з плати за землю — на початку року за весь майбутній рік. Але нерухомість має властивість з’являтися у власності не лише в січні або початку лютого. Як же правильно обкласти податками і відзвітувати за об’єкти нерухомості, що з’явилися посеред року (і землю під ними)? Пропонуємо розібратися разом!
  • Безповоротна фіндопомога підприємцю: ПДФО і Ко Ситуація. Підприємство надає безповоротну фінансову допомогу фізичній особі (непрацівнику підприємства), зареєстрованій підприємцем. Чи потрібно обкладати таку допомогу ПДФО і військовим збором? З якою ознакою доходу відображати її суму в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • Оренда і спецводорента: ДФСУ грюкає дверима? Орендодавець, який використовує воду виключно для власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, сплачує рентну плату за всі об’єми води, переданої орендареві, — такий головний висновок листа ДФСУ від 07.07.2017 р. № 1056/6/99-99-12-02-03-15/ІПК.
  • Прискорена амортизація — вивчаємо порядок її застосування З 1 січня 2017 року платники податку на прибуток отримали право застосовувати так звану прискорену амортизацію за основними засобами 4 групи. Але, як це часто буває, законодавець доволі скупо прописав правила застосування цієї норми, таким чином породивши безліч запитань. Сьогодні ми розглянемо їх з урахуванням роз’яснень ДФСУ в листі від 20.06.2017 р. № 732/ІПК/28-10-01-03-11 (далі — лист № 732).
  • Валютний внесок у статутний капітал від нерезидента: курсові різниці і не лише Ситуація. Створено нове підприємство за участю іноземного інвестора. Статутний капітал зареєстрований у євро. Частину внеску в статутний капітал нерезидент перерахував у євро на валютний рахунок підприємства в травні 2017 року. Інша частина залишилася неоплаченою на дату балансу (30.06.2017 р.). Чи потрапляє в дохід/витрати курсова різниця на день сплати внеску в євро? Чи перераховувати неоплачений капітал (рахунок 46) на кінець кварталу? Якщо так, то якими проводками це потрібно відобразити? Відповідаємо.
  • Підвищення цін на алкоголь: дата перезавантаження Новими цінами на окремі види алкогольних напоїв ми вже вас лякали*. Залишилося відкритим лише питання: з якого часу? На нього вже можна відповісти.
  • Трудові перевірки: актуальні акценти Пристрасті навколо перевірок Держпраці не вщухають. По-перше, через надання перевіряючим «супергероїчних» повноважень. По-друге, привід відвідати роботодавця контролери можуть знайти майже завжди. І повідомна реєстрація інспекційних відвідувань тут особливо нічим не допоможе. Про це, а також про відомості, які ПФУ передаватиме Держпраці, ми сьогодні і поговоримо.
  • Нестандартні джерела забруднення атмосфери: що з екоподатком? Якщо говорити про шкідливі викиди в атмосферу, то екоподаток зараз докучає власникам лише стаціонарних джерел забруднення. Але визначити, стаціонарне джерело чи пересувне, не завжди легко. Зараз пропонуємо розібратися з тими об’єктами, які перебувають начебто посередині між стаціонарними і пересувними об’єктами забруднення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі