№27

Бухгалтер 911, червень, 2017/№27 Інші номери журналу ›
  • Податкову накладну заблокували: що далі? Про Критерії, за якими податківці відловлюватимуть «ризикові» податкові накладні, ми розповідали в минулому номері*. Судячи з них, з «блокуванням» податкових накладних повинна зіткнутися лише невелика кількість платників. Сподіваємося, що так і буде. Але що робити, якщо реєстрація податкової накладної все-таки призупинена?
  • «Кадрова азбука». Трудова книжка: приймаємо, заповнюємо Скасування трудових книжок «тормознули» ще минулого року. Тепер говорять про прийдешню видачу замість них ID-карток. Але поки що паперові трудові книжки живіші за всіх живих. А тому кожному роботодавцеві, як і раніше, важливо знати, як їх оформляти, обліковувати і зберігати. Про те, як це робити правильно, ми зараз з вами, дорогі друзі, і поговоримо.
  • Списання палива: можливі ситуації (у тому числі при переобладнанні авто) З основними правилами списання ПММ ви, радше за все, вже знайомі*. Але життя повне ситуацій, передбачити які заздалегідь не під силу. Тому сьогодні продовжимо розмову про списання ПММ у контексті отриманих від вас запитань. Зокрема, розглянемо роботу автомобілів на дизпаливі та газі, а також можливі комбінації витрати цих видів пального.
  • Податкова накладна і розрахунок коригування: питання «з полів» Знову в нас в об’єктиві ці два важливі документи. І сьогодні розглянемо декілька «життєвих» питань, з якими зіткнулися наші читачі.
  • «Затримана» компенсація середнього заробітку «солдатам підприємства» На розрахунковий рахунок підприємства надійшла компенсація середнього заробітку за грудень 2015 року, який зберігався за працівниками підприємства, що проходили військову службу. Як цю виплату відобразити в обліку та звітності?
  • Ресурсна звітність за ІІ квартал: уникаємо помилок Непомітно пробігло І півріччя, а це означає, що час підбивати його підсумки. У тому числі з екоподатку і рентної плати за спецводокористування. Тут як тут податківці з аналізом помилок, допущених за підсумками такої звітності за І квартал. Розбираємося і надаємо свої рекомендації на цю тему!
  • Підвищення мінімального розміру аліментів на дитину — головний біль бухгалтера чи ні? У № 25 журналу в контексті теми аліментів на дітей ми вже знайомили вас з деякими нововведеннями із Закону № 2037-VIII*. Зокрема, стосовно підвищення мінімального розміру аліментів. Як реагувати на них бухгалтерові? Ми говорили — «ніяк». Сьогодні розвинемо цю тему — щоб відсікти сумніви, що залишилися.
  • Як правильно «комісіонерити» б/в товарами? І знову — про «б/в» торгівлю. У № 24 ми розповідали, чи потрібний єдиноподатникам РРО при торгівлі «складними» б/в товарами. А зараз розберемося, як підприємцю-спрощенцю відображати виручку від продажу б/в товарів, узятих на комісію? Чи утримувати ПДФО і військовий збір з комітента? Як нарахувати ПДВ і сформувати чек РРО при їх продажу? Приступимо!
  • Коригування доходу єдиноподатника, якщо повернули аванс Фізична особа — підприємець є платником єдиного податку групи 2. Наприкінці минулого року він отримав аванс у рахунок майбутнього постачання товару. Цього року договір розірвали і повернули отриманий аванс. Чи можна на таку суму зменшити розмір доходу 2017 року?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі