№22

Бухгалтер 911, травень, 2017/№22 Інші номери журналу ›
  • «Первинна азбука»: зміни в Положення № 88 «Дійшло». Реакція на «первинні» зміни до Закону про бухоблік нарешті «з’явилася на людях». Наказом Мінфіну від 11.04.2017 р. № 427. Огляду цих змін і присвятимо сьогоднішню статтю.
  • Відрядження і «трудова» доплата Запитання. Чи включається оплата праці у відрядженні в загальну суму зарплати для цілей визначення розміру «трудової» доплати до мінзарплати? Цікаво. Давайте розбиратися.
  • Лікарняні/декретні для сумісника: «паперові» питання Ще одна «темна» сторона сумісників — порядок призначення їм лікарняних і декретних — має ряд особливостей. Зараз ми їх (ці особливості) виявимо і розкладемо «по поличках».
  • Розраховуємо лікарняні сумісникові Розрахунок лікарняних працівникові-сумісникові також має свої особливості. Але і це вам буде під силу, адже розібратися з усіма тонкощами допоможе наша стаття.
  • Ліквідація основних засобів: неоднозначні висновки фіскалів з ПДВ Питання з нарахуванням ПДВ при ліквідації основних засобів завжди викликало живий інтерес у податківців. Згадайте хоча б їх вигадки минулого року, коли вони в разі НЕнарахування ПДВ-зобов’язань за п. 189.9 ПКУ вимагали нарахувати «компенсуючі» податкові зобов’язання за п. 198.5 ПКУ. Цю «лазівку» для податківців з 1 січня прикрили. Але судячи зі «свіжих» консультацій, відступати податківці і не думають.
  • Умовні коди УКТ ЗЕД: «відколи» обов’язкові? Ситуація. У січні зареєстрували податкову накладну без коду УКТ ЗЕД, оскільки на товар (об’єкт нерухомості), що постачається, код в УКТ ЗЕД не передбачений. Умовні коди товарів на той момент ще не були опубліковані. Чи вважатиметься дійсною така податкова накладна?
  • Окуляри від безнадії — треба? Податківці не втомлюються переконувати платників: безнадійною можна визнати лише ту заборгованість з минулим строком позовної давності, відповідні заходи зі стягнення якої не надали позитивних результатів. Правди в позиції ДФСУ, відверто кажучи, замало, але…
  • Обіцяної… перевірки 3 роки чекають: про строки візитів контролерів У межах «покращення інвестиційного клімату»* сталася одна важлива «перевірочна» зміна: тепер контролери в частині можливості проведення перевірок обмежені 1095 днями** після закінчення граничного строку подання податкової декларації. Своїм недавнім листом ДФСУ підтвердила, що не пропустила це «повз вуха». Обговоримо!
  • Індивідуальні податкові консультації: новий Порядок і Ко Про те, що з 1 квітня порядок надання податкових консультацій повинен був зазнати змін, ви вже знаєте, що регулює правила отримання таких консультацій.
  • Як для цілей податкової накладної визначити, постачається товар чи послуга? Часто платники ПДВ ставлять запитання: що є результатом тієї чи іншої діяльності — товар чи послуга? Ставити в податковій накладній код товару чи код послуги? Спробуємо розібратися в цьому питанні.
  • Додаткові внески до капіталу ТОВ: гірко-солодка «панацея» від нестачі грошей Гірка — для засновника(ів) товариства з обмеженою відповідальністю (далі — ТОВ), адже такі додаткові внески (у рамках статті говоримо виключно про внески грошима) йому (їм) не повернуться, залишившись забутими. Солодка — для ТОВ, адже такі внески не є його доходом. Тепер про все по порядку.
  • Продаж б/в автомобіля фізособі: організаційні й облікові «знаки» Підприємство-прибутківець — платник ПДВ вирішило продати фізособі свого «залізного коня», що значиться як основний засіб. Як це зробити? Які кроки вчинити? Як відобразити такий продаж в обліку? Про це — у сьогоднішній статті.
  • Нова думка про податковий кредит при купівлі основного засобу підприємцем Раніше податківці категорично забороняли підприємцям ставити в податковий кредит суми ПДВ, сплачені при купівлі будь-яких основних засобів. Зараз начебто і дозволили, але не зовсім. Черговий їх «опус» на цю тему зараз і обговоримо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі