№31

Бухгалтер 911, липень, 2018/№31 Інші номери журналу ›
  • Змінено Порядок подання фінзвітності: у пошуках нововведень Оновлені норми Закону про бух­облік). І ось нарешті Кабмін уніс відповідні зміни до Порядку № 419. Про нововведення розповімо в статті.
  • Захворів у відпустці. Перенесення і продовження в ЄСВ-звітах Хворіти — погано, а хворіти у відпустці — ще гірше. Як «солодку пігулку» законодавець передбачив для відпускника, що хворіє, право продовжити або перенести свою відпустку. Які дії повинен вчинити бухгалтер? Усе залежатиме від ситуації. Сторнуємо. Перераховуємо. Звітуємо.
  • ПДВ за договорами оренди: запитання і відповіді У цій статті пропонуємо вам добірку відповідей на найактуальніші запитання, що стосуються нарахування ПДВ при оренді нерухомості. Їх немало.
  • Несвоєчасна реєстрація помилкової ПН: фіскали пом’якшують позицію Крига скресла! Останні консультації фіскалів, які з’явилися, надають привід вважати, що податківці погоджуються з тим, що штраф за несвоєчасну реєстрацію виписаної помилково ПН не застосовується . Подробиці — у статті.
  • Закон про ТОВ: перше роз’яснення Мін’юсту Роз’яснюючи порядок реєстрації юросіб після набрання чинності Законом про ТОВ*, Мін’юст дійшов ряду важливих висновків. Ідеться про лист Мін’юсту від 07.06.2018 р. № 6623/8.4.3/32-18. Пропонуємо пробігтися по його висновках.
  • Валютне декларування: окремо в ДФСУ і НБУ, причому без штампів У нас для вас — приємні новини! По-перше, і це, мабуть, найважливіше: валютному декларуванню залишилося існувати трохи більше ніж півроку: з 07.02.2019 р. такий обов’язок власників валютних цінностей піде в небуття. По-друге, що також не менш важливо: НБУ порадував оновленим порядком декларування, згідно з яким доведеться звітувати решту півроку. А тепер — про подробиці.
  • Звіт за формою № ЗВР-1 при виході з ладу РРО: говорить Запоріжжя Податківці на місцях, як і головне податкове відомство, про­дов­жують гнути свою спірну лінію про те, що у разі виходу з ладу РРО або тимчасового відключен­ня електроенергії суб’єкти господарювання зобов’язані подавати звіт за формою ЗВР-1*. Нещодавно про це заявило ГУ ДФС у Запорізькій області**, у зв’язку з чим у нас з’явився привід укотре нагадати вам про необґрунтованість таких вимог у більшості випадків.
  • ПН без коду УКТ ЗЕД: Cуд визнає право на податковий кредит Платники ПДВ знають про упереджене ставлення податківців до податкових накладних (ПН). І це незважаючи на введені раніше «ліберальні» норми про незначні недоліки в ПН і навіть «залізне право», що діє зараз, на податковий кредит за зареєст­рованими ПН. Але суди в цьому питанні «гуманніші». Тож сьогодні пропонуємо звернути увагу на рішення Верховного Суду, в якому вирішувалася доля податкового кредиту за ПН без коду УКТ ЗЕД.
  • Здача нерухомості в оренду vs звільнення від земподатку для єдиноподатника: що думають суди? Ви вже знаєте про появу трійки УПК, які вносять ясність у частині стягнення земельного податку. В останній із цих консультацій розглянуто питання застосування звільнення від сплати земельного податку підприємцями-єдиноподатниками груп 1 — 3. Але ось про те, якою є ситуація у разі передачі такою особою в оренду приміщення, Мінфін нічого не сказав. Що думають із цього приводу суди? Давайте поглянемо.
  • Заокруглення суми готівкових розрахунків: як провести через РРО? Заокруглення сум готівки в чеках, що стартувало згідно з постановою № 25 з 01.07.2018 р., поставило перед особами, які використовують РРО, серйозне запитання: як правильно відобразити у фіскальному звітному чеку таке заокруглення? Роз’ясненнями «на тему» нещодавно поділилася ДФСУ. Давайте ж розберемося в ситуації, що склалася!
  • «Фігаро тут… Фігаро там», або Як організувати пересувну торгівлю Альтернатива стаціонарному пункту торгівлі — пересувний пункт. Дивитеся в бік пересувної торгівлі і хочете знати, як усе має бути оформлено? Тоді цей матеріал для вас.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі