№16

Бухгалтер 911, квітень, 2019/№16 Інші номери журналу ›
  • Попередження у квитанціях податківців: у чому проблема? Багато платників при відправленні електронних документів фіскалам (поданні декларації/відправленні ПН на реєстрацію) починаючи із 16 квітня 2019 року стали отримувати квитанції з інформацією про те, що їх електронний документ прийнято «із зауваженням». Причина — ЕЦП розміщений не на захищеному носії інформації. Що це означає і як на це реагувати?
  • Як реєструватимуться ПН/РК у святкові дні? Наприкінці квітня на нас чекає черга довгоочікуваних вихідних і святкових днів. Але платники ПДВ все частіше стали ставити запитання: а як же відбуватиметься реєстрація податкових накладних (ПН) і розрахунків коригування (РК) у ці святкові дні? Чи можна буде реєструвати ПН/РК 30 квітня 2019 року?
  • Допомога з ФСС запізнилася: що робити? Сьогодні склалася невтішна ситуація з допомогою по тимчасовій непрацездатності з Фонду соціального страхування (ФСС). Фонд «пристойно» затримує її виплату. А що робити роботодавцеві? Чи виплачувати допомогу працівникові за рахунок своїх коштів? Як бути з ПДФО, ВЗ і ЄСВ, заповненням форми № 1ДФ? А якщо працівник звільняється й на час його звільнення допомога з Фонду так і не надійшла? Давайте розбиратися.
  • Декларація з податку на прибуток: відзвітувати і забути Звітна кампанія за І квартал перетнула свій екватор. Декларацію з одного з найважливіших податків — податку на прибуток — ми й пропонуємо вам зараз обговорити.
  • З 02.05.2019 р. ЄСВ платіть на нові рахунки З 02.05.2019 р. розпочнуть дія­ти нові рахунки для сплати ЄСВ, які будуть відкриті на балансі центрального апарату Держказначейства (код банку — 899998). На що потрібно у зв’язку із цим звернути увагу, читайте у статті.
  • Зведені «ритмічні» ПН: запитання та відповіді Здійснюючи постачання товарів/послуг, яке носить безперервний або ритмічний характер, платник ПДВ має право скласти зведену податкову накладну (ПН). Сьогодні ми розберемо низку «популярних» запитань, пов’язаних зі складанням зведених «ритмічних» ПН. Наприклад: чи можна «звичайну» ПН, якщо не вистачає регліміту, перетворити на зведену; чи обов’язково в договорі закріплювати положення про складання зведеної ПН та ін.
  • ФОП закривається: що робити з невідображеним податковим кредитом Ситуація. ФОП на загальній системі. Діяльності не веде. Оплачує оренду приміщення, тому є вхідні податкові накладні, які надають право на податковий кредит. Декларацію з ПДВ подавали порожню. Зараз ФОП планує припинити свою діяльність. Запитання: щось потрібно робити з податковими накладними, які не відображалися в декларації?
  • Квітнево-травневе перенесення робочого дня: що потрібно врахувати Розпорядженням КМУ від 10.01.2019 р. № 7-р робочий день з вівторка 30 квітня переноситься на суботу 11 травня. На що вплине таке перенесення і що потрібно врахувати, якщо підприємство дотримається рекомендацій КМУ? Поговоримо про це у статті.
  • Земельний податок для фізосіб: що «за плечима не носити» Як відомо, знання за плечима не носити. Пропонуємо відновити в пам’яті й оновити ті знання, які можуть бути корисними для вас як фізичних осіб, якщо ви є платниками земельного податку.
  • Еко-декларація за І квартал: розбираємося з особливостями Якби не зміни щодо викидів в атмосферне повітря вуглекислого газу (CO2)*, нам із вами й поговорити на тему еко-звітності не було б особливих приводів. Форма декларації** й усі правила її подання залишилися незмінними, але ось щодо викидів двоокису вуглецю є свої особливості. Саме з акцентом на них і побудована стаття, що пропонується вашій увазі.
  • Як ФОП виправити сумові помилки у формі № Д5? Не так давно ми розповідали про те, як виправити помилки у звіті підприємця з ЄСВ «за себе» (форма № Д5)*. Але потік запитань не вичерпується, тому сьогодні розглянемо ще дві групи помилок. Отже, як виправитися, якщо підприємець: 1) заповнив у формі № Д5 зайві рядки? 2) помилково заповнив не ту таблицю у формі № Д5?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі