№38

Бухгалтер 911, вересень, 2019/№38 Інші номери журналу ›
  • Поїхав у відрядження і захворів… Приводом для написання цієї статті послугувало звернення нашого читача з проханням роз’яснити, як діяти підприємству у випадку, якщо працівник, перебуваючи у відрядженні, отримав травму і перебуває на лікуванні в стаціонарі. Чи виплачувати добові працівникові за період хвороби, що збіглася з відрядженням? Відповідаємо негайно.
  • Помилки у Звіті з ЄСВ: виправляємося У наших номерах ми регулярно розглядаємо питання виправлення помилок у Звіті з ЄСВ*. У цій статті — чергова добірка на цю завжди актуальну тему.
  • Мобільний зв’язок: облікові запитання Хоча мобільний зв’язок давно вже не розкіш, а повсякденна потреба, питання щодо його використання виникають досьогодні. Відповімо на найпопулярніші з них у статті.
  • Мікро- і мала фінзвітність: «цікавинки» Цей рік був багатий на зміни в частині подання фінзвітності мікро- і малими підприємствами. Закінчується період для проміжної фінзвітності — 9 місяців. І в нас є про що поговорити.
  • Після передачі товару перевізникові, постачальник передумав поставляти товар: що з ПН? У статті обговоримо консультацію податківців, яка присвячена доволі цікавому питанню. Чи потрібно складати податкову накладну (ПН), якщо після передачі постачальником товару перевізникові на «півдорозі» постачання скасовується?
  • Якщо нерезидент окремо компенсує витрати У нас укладений ЗЕД-контракт з нерезидентом на виготовлення нами продукції. Покупцеві-нерезиденту знадобилося, щоб ми надали їм переклад іноземною мовою декількох нормативних документів. Нерезидент згоден відшкодувати ці витрати (хоча їх відшкодування договором не передбачено). Потрібно додатково укладати контракт на компенсацію послуг перекладу чи достатньо інвойсу? Чи оподатковується ПДВ така компенсація?
  • Посередництво при безоплатних роздачах Зазвичай, договір доручення для розповсюдження зразків товару на безоплатній основі платник укладає з метою просування своїх товарів на ринку збуту. Тобто такі операції мають рекламний характер. Фактично в цьому випадку посередник надає замовникові рекламні послуги. Зразки товару роздаються безоплатно, а ось за саму послугу замовник посередникові платить. Давайте розглянемо, як такі операції відображаються в обліку посередника і замовника.
  • Стара Книга з міжміських перевезень: як відмовитися від використання? В ІПК від 09.08.2018 р. № 3488/6/99-99-14-05-01-15/ІПК зазначено, що товарно-касова книга за формою № 12-АП застаріла та її дію припинено. Як тоді офіційно відмовитися від її ведення, якщо вона зареєстрована контролюючим органом? Таке запитання нашої читачки змусило нас «згадати молодість» (тобто повернутися в ті далекі часи, коли цю форму було скасовано).
  • Співробітники в іншому місті: оформляємо філію? У підприємства є співробітники в іншому місті. Чи потрібно обов’язково в цьому випадку оформляти філію? Якщо такий співробітник їде до іншого міста на підприємство-роботодавця, чи можна в цьому випадку оформити йому відрядження?
  • Перехід на IBAN: нові запитання на тему Як ви вже знаєте*, з 05.08.2019 р. до 31.10.2019 р. номери банківських рахунків переводять на стандарт IBAN. У зв’язку із цим продовжують виникати запитання, на деякі з яких ви знайдете відповіді у цій статті.
  • Як купити автомобіль відразу після держреєстрації підприємцем Фізособа планує зареєструватися як підприємець — платник ПДВ у грудні, щоб займатися вантажо­перевезеннями. Оскільки їй потрібні гроші на купівлю автомобіля, виникає запитання: як правильно внести власні кошти на підприємницький рахунок, щоб не довелося платити з них податки і щоб цей внесок не визнали виручкою?
  • Інтернет-банкінг, еквайринг і повернення: чи є загроза РРО До кінця року залишилося трохи більше кварталу, і єдиноподатників, що наближаються до мільйона, починають мучити «сумніви і думи» з приводу тієї чи іншої ситуації, яка, на їх думку, може зіграти на користь необхідності встановлення РРО. Дві такі ситуації ми зараз і розглянемо на прохання нашого читача.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі