№33

Бухгалтер 911, серпень, 2020/№33 Інші номери журналу ›
  • ЄСВ з мінзарплати: розбираємося з нюансами Тема «ЄСВ з мінзарплати» давно знайома бухгалтерам. Але запитання за нею — часті гості на гарячій лінії. Свій внесок зробив карантин. Адже замість звичного щомісячного нарахування працівникам зарплати і стягнення ЄСВ бухгалтери отримали нову картинку: масові відпустки, вимушені посиденьки працівників удома, простій, звільнення тощо. Як у цих умовах дотриматися вже знайомих правил? Розбираємося!
  • Зміни в «податкову реформу — 2020»: Закон № 786 підписаний і вже набув чинності Ну що ж, прийнятий ВРУ 14.07.2020 р. Закон № 786-IX усе-таки підписано Президентом. Опублікований — 07.08.2020 р. і з 08.08.2020 р. офіційно набув чинності. Відразу відзначи-мо — остаточний варіант значно відрізняється від тексту проєкту. У статті проаналізуємо, що ж змінилося. При цьому скасуванню книг обліку ФОП присвятимо окрему статтю наступного номера.
  • Документи на товар у ФОП: «гарячі» запитання «Історія» з документами на товар у ФОП з 01.08.2020 р. отримала новий імпульс. Клопоту додалося в єдиноподатників, які за готівку або з використанням карткових розрахунків про-дають ТСПТ, лікарські засоби, вироби медпризначення, «ювелірку»*. Сьогодні продовжимо розбирати цю тему. До вашої уваги відповіді на «гарячі» запитання — «слідами» нашої по-передньої публікації.
  • Електронно взаємодіємо з контролерами на новий лад Наказом від 01.06.2020 р. № 261* Мінфін виклав у новій редакції Порядок обміну електрон-ними документами з контролюючими органами від 06.06.2017 р. № 557 (далі — Порядок). Що змінилося для платників, читайте в цій статті.
  • Декларація із земельного податку єдиноподатників: що врахувати? У четвер, 20 серпня, спливає граничний термін подання декларації із земельного податку за липень/за II півріччя 2020 року «новоприбулими» платниками. Найбільше нас при цьому цікавлять ті платники з числа єдиноподатників груп 1 — 3, які звітний обов’язок повинні виконувати у зв’язку із внесеними податковою реформою — 2020 з 1 липня нормами ПКУ. Що важливо знати таким платникам? Пропонуємо зараз же це з’ясувати!
  • Індексуємо зарплату за серпень 2020 року До вашої уваги готові коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за серпень.
  • Лікарняний у місяці відпустки: що врахувати У нашого читача виникло запитання щодо розрахунку лікарняних працівникові, який захво-рів відразу після відпустки. Ситуація така: працівник з 20.07.2020 р. по 09.08.2020 р. перебу-вав у щорічній відпустці (21 к. дн.) і сума нарахованих йому відпускних за цей період склала 5038,50 грн. За період з 10.08.2020 р. по 21.08.2020 р. він надав лікарняний лист. Загальний страховий стаж — 7 років і 3 місяці. Також працівник перебував у відпустці без збереження зарплати у зв’язку з карантином 52 календарних дні. Як правильно розрахувати суму лікар-няних?
  • ПН та нові коди УКТ ЗЕД: «є початок — немає кінця» Стаття актуальна для тих платників ПДВ, які здійснюють постачання товарів, коди УКТ ЗЕД на які у зв’язку з набуттям чинності новим Митним тарифом (03.07.2020 р.) змінилися. По-датківці надали ще декілька роз’яснень щодо того, які коди (версії УКТ ЗЕД-2012 або УКТ ЗЕД-2017) у такому разі треба зазначати в ПН починаючи з 03.07.2020 р.
  • Як ФОП оформити закупівлю сільгосппродукції Як тільки ФОП вирішує закуповувати сільгосппродукцію у населення, у нього відразу вини-кає запитання: як оформити придбання такої продукції? Відповідь на це запитання дали по-датківці у своєму роз’ясненні в категорії 109.10 ЗІР. Проаналізуємо його.
  • Списання ЄСВ-боргів «сплячих» ФОП Нарешті з’явилася хоч якась визначеність зі списанням ЄСВ-боргів «сплячим» ФОП-загальносистемникам*. Поспішаємо поділитися новинами з нашими читачами.
  • Як закрити ФОП у 2020 році: найсвіжіша практика і приклади Сьогодні поговоримо про звіти і податки, які треба подати/сплатити податківцям після знят-тя ФОП із держреєстрації. І оскільки взаємодія з держорганами все більше переходить на електронні рейки, ми розберемося на практиці, чи можна подати ліквідаційні звіти ФОП он-лайн, як їх заповнити та як не проґавити строки сплати останніх податків.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі