№51

Бухгалтер 911, грудень, 2021/№51 Інші номери журналу ›
  • «Карантинна тисяча»: як отримати гроші (від держави/клієнта)? Тема «карантинної тисячі» наразі в топі. Давайте подивимося на неї з позиції звичайних громадян і тих, кому, зрештою, повинні надійти ці гроші. Тобто з позиції суб’єктів господарювання, бізнес яких «просів» через карантин.
  • Розрахунок коригування: пробіжимося датами складання На яку дату треба складати розрахунок коригування (РК) до податкової накладної? Здавалося б, ст. 192 ПКУ не змінювалася. А ось податківці досить часто «просувають» нові ідеї. З останнього — їх новий підхід до складання РК у разі, коли після передоплати збільшується ціна на товар. Ця стаття — шпаргалка з визначення дати, якою має складатися РК.
  • РРО/ПРРО: карантин і штрафи Перевірочний і штрафний мораторії покликані полегшити незавидне становище багатьох суб’єктів господарювання. До речі, ці мораторії радуватимуть нас і наступного року. Оскільки карантин уже продовжено до березня-2022 включно. Але в деяких випадках мораторії можуть зіграти злий жарт. Давайте розберемося, до чого може призвести ігнорування правил застосування РРО / програмних РРО (ПРРО).
  • «Податкова реформа» (на базі проєкту № 5600): мінімальне податкове зобов’язання Із цими змінами пов’язано багато негативу. Для власників і користувачів земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, запроваджується мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) з 1 га такої землі. Актуально це буде як для звичайних фізичних осіб, так і для ФОП з юрособами. Розберемося з цим нововведенням тут і зараз.
  • «Податкова реформа» (на базі проєкту № 5600): ПДФО/ВЗ-новації Продовжуємо розмову про нововведення, передбачені Законом на базі фіскального законопроєкту № 5600*. Сумніватися в тому, що його таки підпишуть, не доводиться . У цій статті поговоримо про нововведення щодо ПДФО і військового збору (ВЗ).
  • «Податкова реформа» (на базі проєкту № 5600): новації для ФОП Продовжуємо розмову про нововведення, передбачені Законом на базі фіскального законопроєкту № 5600*. Його підписання розблоковане. І як би нам цього не хотілося, скоро слід чекати його підписання та опублікування. Що зміниться для підприємців на загальній системі і на спрощенці. Короткий дайджест у нас уже був*. Сьогодні трохи детальніше.
  • Режим «Дія Сіті»: прийнята податкова частина Уже під завісу року Верховна Рада прийняла так звану «податкову частину» режиму «Дія Сіті». Що в ньому? Офіційного тексту Закону, зі зрозумілих причин, поки немає. Тому зараз короткий дайджест. Більше подробиць у наступних номерах.
  • «Свята наближаються»: що повинен встигнути бухгалтер? Засумували за новорічним відпочинком? Не дивно! Вже зовсім скоро можна буде трохи розслабитися. Але бухгалтер — особлива професія. Іноді вихідні тільки погіршують ситуацію... Давайте подивимося, що треба врахувати працівникам цієї почесної професії у зв’язку зі святковою метушнею та супутніми їй нюансами!
  • Кавові автомати: до фіскалізації готові? Вендінговий бізнес на торгових кавових автоматах — доволі вигідна справа. Але чи є в нього майбутнє? Питання зовсім не пусте, особливо на хвилі тотальної фіскалізації, яка чекає на нас з нового року. Відповідь — у цій статті.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2021 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за грудень.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі