№47

Бухгалтер 911, листопад, 2021/№47 Інші номери журналу ›
  • Класифікатор професій: штудіюємо Зміни № 10 У Класифікатор професій ДК 003:2010 знову внесено зміни (Зміни № 10*). Запрацювали вони відразу в день затвердження, тобто з 25 жовтня 2021 року. Перехідний період не передбачений. Ну а навіщо? Роботодавці самі якось «врегулюють». Проте ми не залишимо вас наодинці зі змінами. Давайте розглянемо, що змінилося і як діяти, якщо вас торкнулися зміни.
  • е-Лікарняні: сумісники не люди? Проблема з доступом роботодавців до е-лікарняних працівників-сумісників досі лише на шляху до вирішення. Як результат, таким працівникам практично поголовно відмовляють у допомозі з ФСС. Що ж робити і на підставі чого призначати непрацездатні виплати працівникам-сумісникам? Як вирішувати це питання? Шукаємо відповіді.
  • «Розбір польотів»: якщо «льотчик» звільняється Працівник (не обов’язково «льотчик» ) звільняється. Наказ готовий — справа за малим: потрібно провести з ним остаточний розрахунок. Як це зробити в сучасних реаліях? Що робити з його трудовою книжкою? Як бути, якщо на момент звільнення е-лікарняний працівника ще не виданий (не готовий до сплати)? Розберемося.
  • «2 в 1»: загадкові ситуації з бухпрактики У цій статті розглянемо дві цікаві ситуації. Одна з них узагалі нетипова — два суб’єкти господарювання хочуть купити навпіл один об’єкт основних засобів ☹. Інша — цілком поширена, але викликає стурбованість у підприємства. Орендували приміщення (100%), а виявилось, що за цією адресою зареєстровано ще одне підприємство. Які наслідки цих ситуацій?
  • «Незгоден» чи «не згоден»? Правила для ЄСВ-скарг У відповідь на зміни в Законі про ЄСВ Мінфін уніс правки в «скарговий» Порядок № 1124*. Виклав його в новій редакції — з 08.11.2021. Що треба знати про оскарження, якщо податківці не праві. Виділимо головне.
  • Пластикові пакети: на платний/безоплатний розрахуйсь! Не встигнемо й оком моргнути, як пролетить листопад. А там з 10 грудня запрацюють перші обмеження у сфері обігу пластикових пакетів*. Зрозуміло, разом зі штрафами за їх порушення. Кому приготуватися? Розповідаємо.
  • Поради єдиноподатникам напередодні нового року Наближається до свого логічного завершення цей непростий рік. Для тих єдиноподатників, які ризикують за його підсумками перевищити допустимі для них суми доходу, ми підготували декілька практичних порад, як можна уникнути такого перевищення. Але спочатку пропонуємо розглянути, чим «відгукнеться» для єдиноподатників грудневе підвищення розміру мінімальної заробітної плати (МЗП).
  • Працівник «недопрацював»: як рахувати індексацію? Працівник відпрацював місяць не повністю. Як правильно розрахувати суму індексації зарплати такого працівника? Згадуємо правила і, звичайно, практикуємося на прикладах.
  • «Відстрілятися» до 1 грудня: подаємо звітність до військкоматів Наближається грудень — певною мірою доленосний місяць у плані подання звітності до військових комісаріатів. До 1 грудня треба подати Списки громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць, а до 20 грудня — Відомості про автотранспорт. Давайте збагатимо подробицями ці «сухі» директиви!
  • Рахунки ФОП, податківці та банківська таємниця: без паніки Нещодавно у заголовках новин пробігло: «Нацбанк відновив правила розкриття банківської таємниці», «Із 6 жовтня діють оновлені правила розкриття банківської таємниці»... У деяких після прочитання цих заміток рука потягнулася до заспокійливого. Але чи дійсно є привід для хвилювання?
  • Облік товарів у ФОП — не для всіх! Про «пришестя» товарного обліку ФОП ви вже знаєте з нашого попереднього номера. Але запитання від ФОП продовжують сипатися як із рога достатку. Тому сьогодні вже на прикладах розберемося, хто «попав» на товарний облік, а хто може спати спокійно. Знову ж таки, тема розлога. У наступному номері буде ще один матеріал «на тему».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі