№64

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2014/№ 64 Інші номери журналу ›
  • Індекс інфляції за липень 2014 року — 100,4 %
  • Головні зміни до Держбюджету Закон України від 31.07.2014 р. № 1622-VII
  • Офіційні курси іноземних валют
  • Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів
  • Про зміни у порядку припинення діяльності ФОП Лист Міністерства доходів і зборів України від 07.07.2014 р. № 16051/7/99-99-18-02-01-17 (витяг)
  • Спецрахунки, поголовна реєстрація податкових накладних і не тільки Закон № 1621* зараз на слуху. І якщо ви його вже бачили, то розумієте, чому ☺. Неабиякою мірою це зумовлено змінами, які він уніс до ПДВ-обліку. Причому, як сказав знайомий аудитор: щоб розібратися з військовим збором, без чарки не обійтися… але щоб зрозуміти зміни щодо ПДВ, буде потрібна вся пляшка ☺. Жарти жартами, але мета цих змін дуже серйозна — боротьба з «податковими ямами». Ваше завдання не менш серйозне — розібратися в усьому цьому. Упевнені, ви з нею впораєтеся, а допоможе вам ця стаття. Успіху!
  • Військовий збір: найважливіше Із 3 серпня 2014 року в Україні Законом № 1621* запроваджено військовий збір. Ним обкладатимуть доходи фізичних осіб. Запровадження збору стало, напевно, найбільш обговорюваною темою серед бухгалтерів. Адже розраховувати, утримувати та сплачувати збір необхідно вже просто зараз. У таку хвилину ми не могли залишитися осторонь. Сьогодні пропонуємо вашій увазі оглядову статтю щодо військового збору.
  • Що ще змінив Закон № 1621*: прибуток та інше Зміни, внесені Законом № 1621, пов’язані не тільки з ПДВ та появою військового збору (про це читайте на с. 9 і 17), а також з іншими податками і навіть з неподатковими сферами, зокрема, алкогольною. Розібратися з цими новаціями вам допоможе ця стаття.
  • ПДФО та пасивні доходи: законодавці рачкують назад Законодавці продовжують «удосконалювати» податкове законодавство. Останні зміни зосереджено в Законі № 1588 (див. на с. 3). Як кажуть, спокій нам тільки сниться! Але перейдемо від «лірики» до справи.
  • Податкова знижка на навчання Незважаючи на непросту обстановку в сьогоднішній Україні, кількість людей, які хотіли б здобути знання у вищих навчальних закладах, не зменшується. Чимало з них своє навчання або навчання своїх дітей оплачують самостійно. Таким особам ПКУ* надає можливість зменшити суму річного оподатковуваного доходу на суму коштів, сплачених на користь навчальних закладів. Про те, що потрібно зробити, щоб не проґавити цю можливість, ми з вами поговоримо в цій статті.
  • Як ФОП припинити діяльність? Тепер — за один крок! Вас, либонь, не здивує те, що зареєструватися суб’єктом господарювання в Україні, як правило, простіше, ніж припинити господарську діяльність. Причин чимало: жадібність кредиторів, передліквідаційні перевірки податківців, складність «нормативки» тощо. І ще б нічого, якби це зачіпало тільки юросіб (про їх ліквідацію читайте «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 51). Але, на жаль, підприємців це теж стосується. Хоча правильніше сказати «стосувалося». Річ у тім, що з 7 липня позбутися статусу ФОП має стати набагато простіше. Чому? Про це ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • Послуги від нерезидента: відображаємо у Реєстрі і декларації Приводом для цієї статті став дзвінок нашої читачки на «гарячу лінію». Суть запитання зводиться до такого. Підприємство одержало послуги від нерезидента. Яким чином відобразити ці операції у декларації з ПДВ та в Реєстрі виданих і отриманих податкових накладних?
  • Об’єкт і база обкладення військовим збором 1. Які виплати обкладають військовим збором? 2. Чи потрібно при визначенні бази обкладення військовим збором зменшувати нараховані суми зарплати на суми ПДФО, ЄСВ і ПСП (за наявності права на неї)? Як визначити базу обкладення військовим збором, якщо дохід надається в натуральній формі?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі