№55

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2015/№ 55 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Доходи нерезидента: обкладаємо податком на репатріацію за правилами Економіка нашої країни зараз переживає не найкращі часи. Щоб справи пішли вгору, як ніколи потрібний приплив закордонних інвестицій — констатують імениті експерти. На щастя, у нас є чим зацікавити закордонних партнерів. Традиційно це агросектор, енергетика, IT-сфера. А ще іноземці із задоволенням співпрацюють з нами в будівництві, у галузі культури, освіти, реклами та багатьох інших сферах діяльності. Зрозуміло, доходи, отримані іноземними бізнесменами від спільних проектів в Україні, підлягають оподаткуванню. Давайте, друзі, разом з’ясуємо, за якими правилами це відбувається.
  • Основні виплати нерезидентам: зважаємо на специфіку оподаткування Із загальними правилами справляння податку з доходів нерезидентів ви вже змогли ознайомитися на с. 2 цього номера. Але хоча ці правила і єдині для всіх доходів, оподаткування більшості з них супроводжують свої нюанси. І їх обов’язково треба враховувати. Давайте розберемося у специфіці оподаткування найпоширеніших виплат — процентів, дивідендів, роялті, фрахту тощо.
  • Ні подвійному оподаткуванню нерезидентських доходів Часто підприємства в межах співпраці з іноземними партнерами стикаються з цікавою ситуацією: одна й та сама ЗЕД-операція, яка приводить до отримання доходу, вимагає сплатити податок з цього доходу двічі — як в Україні, так і в країні нерезидента. Усунути таку подвійну сплату податку допомагають міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування. Як саме? Про це ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • Виплати нерезидентам в податковоприбутковому обліку Коли ви виплачуєте нерезиденту дохід, то напевно замислюєтеся про те, як ця виплата впливає на облік вашого прибутку. Правда, друзі? Легко розібратися в цих премудростях вам допоможе наша стаття.
  • Виплати нерезидентам: ПДВ Отримання послуг від нерезидента тягне за собою низку податкових заморочок. Серед їх числа — сплата ПДВ. Причому не тільки власне з вартості послуг. Наприклад, при ввезенні/вивезенні об’єкта, що орендується, виникає запитання щодо обкладення ще й цих операцій, а не тільки власне орендної плати. Розібратися в усіх тонкощах пропонуємо прямо зараз. Зрозуміло, в межах однієї статті ми не зможемо розглянути весь спектр послуг, що поставляються нерезидентами, і виплат їм. Зосередимося на найпопулярніших з тих, які вже були розглянуті в сьогоднішньому номері. Наприклад, транспортні послуги, інжиніринг, роялті. Ну а почнемо з найпопулярнішої операції — оренди.
  • Доходи фізосіб-нерезидентів: оподатковуємо правильно Років 20-30 тому уявити можливість укладення «тут» трудових чи цивільно-правових договорів з фізособами «звідти» можна було тільки в дуже сміливих мріях. Сьогодні виплатами фізособам-нерезидентам нікого не здивуєш, не в останню чергу завдяки Інтернету. Роботодавці та працівники, замовники і виконавці, продавці та покупці можуть перебувати в різних країнах і ніколи навіть не бачити один одного в обличчя. Але незважаючи на такий прогрес у виплатах, запитань щодо оподаткування доходів з України не стає менше. Тому в цій статті ми постараємося відповісти на найпоширеніші запитання з оподаткування доходів нерезидентів, що надходять до нашої редакції.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі