Теми статей
Обрати теми

Фонд основної заробітної плати

Пункт Інструкції № 5

Вид виплати

Розрахунок середньої зарплати за:

Індексація

Компенсація

ПДФО (ознака доходу)

ПСП

ВЗ

ЄСВ

Порядком № 1266

Порядком № 100

лікарняні, декретні

відпускні

відрядження, вихідна допомога тощо

ФОНД ОПЛАТИ ПРАЦІ

Фонд основної заробітної плати ( п. 2.1 Інструкції № 5)

2.1.1

Винагороди за виконану роботу відповідно до встановлених норм праці за тарифними ставками (окладами), відрядними розцінками робітників та посадовими окладами керівників, фахівців, технічних службовців, включаючи в повному обсязі внутрішнє сумісництво

+

+

+

+

+

+

(101)

+

+

+

2.1.2

Суми відсоткових або комісійних нарахувань залежно від обсягу доходів (виручки), отриманих від реалізації продукції (робіт, послуг), у разі, якщо вони є основною заробітною платою

+

+

+

+

+

+

(101)

+

+

+

2.1.3

Гонорар штатним працівникам редакцій газет, журналів, інших засобів масової інформації, видавництв, установ мистецтва й (або) оплата їх праці, що нараховується за ставками (розцінками) авторської (постановочної) винагороди, нарахованої на цьому підприємстві (виплати в межах трудового договору)

+

+

+

+

+

+

(101)

+

+

+

2.1.4

Оплата при переведенні працівника на нижчеоплачувану роботу у випадках і розмірах, передбачених чинним законодавством, а також при невиконанні норм виробітку та виготовленні продукції, що виявилася браком, не з вини працівника

+

+

-1/+

-1/+

+

+

(101)

+

+

+

1 Виплати, які розраховують виходячи з середньої заробітної плати, не беруть участі в розрахунку середньої зарплати за останні два календарні місяці (див. абзац другий п. 4 Порядку № 100) і не індексуються ( абзац третій п. 3 Порядку № 1078).

2.1.5

Оплата роботи висококваліфікованих працівників, залучених для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників

+

+

+

+

+

+

(101)

+

+

+

2.1.6

Оплата праці за час перебування у відрядженні (крім відшкодування витрат у зв’язку з відрядженням: добових, вартості проїзду, витрат на наймання житлового приміщення)*

+

+

+/-1

+/-1

+

+

(101)

+

+

+

* У 2016 році відрядним питанням були присвячені статті в журналі «Податки та бухгалтерський облік»: № 27, с. 43; № 33, с. 34; № 41, с. 45; № 43, с. 23; № 46, с. 5 і 9.

1 Якщо робочі дні у відрядженні оплачено виходячи з середньої заробітної плати, то суму такої оплати не включають до розрахунку середньої зарплати за останні два календарні місяці та не індексують (див. абзац другий п. 4 Порядку № 100 і  абзац третій п. 3 Порядку № 1078).

2.1.7

Вартість продукції, виданої працівникам при натуральній формі оплати праці*

+

+

+

-1

-1

+2

(101)

+

+

+

* Питання виплати зарплати в натуральній формі були розглянуті у спецвипуску «Оплата праці» // «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 50.

1 Індексації та компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати підлягають тільки грошові доходи населення ( ст. 2 Закону про індексацію і ст. 2 Закону про компенсацію відповідно).

2 У цій ситуації має місце надання доходу в негрошовій формі. Отже, базу оподаткування розраховуєте із застосуванням «натурального» коефіцієнта, передбаченого п. 164.5 ПКУ (ср. ). При ставці ПДФО 18 % величина коефіцієнта становить 1,219512.

2.1.8

Оплата праці (включаючи гонорари) працівників, які не перебувають у штаті підприємства (за умови, що розрахунки здійснюються підприємством безпосередньо з працівниками), за виконання робіт:

— згідно з договорами цивільно-правового характеру, включаючи договір підряду (за винятком фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності)

+1

-2

-2

+/-3

-

+

(102)

+

+

+4

— згідно з обов’язками особам, які є членами наглядової ради або ревізійної комісії акціонерного товариства

+1

-2

-2

+/-3

-

+

(102)

+

+

+4

1 Сплачуючи з винагороди ЄСВ за ставкою 22 %, такі особи є застрахованими в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. Проте на місцях ФТВП відмовляють їм у виплаті допомоги.

2 Оскільки такі виплати здійснюють на підставі цивільно-правового, а не трудового договору, то їх отримувачі не мають права на отримання відпускних, вихідної допомоги та інших виплат, пов’язаних з відносинами трудового найму.

3 Виплати за договорами цивільно-правового характеру підлягають індексації за умови, що вони не є разовими. Їх індексують у межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням заробітної плати, отриманої за основним місцем роботи (на підставі довідки з основного місця роботи) (див. п. 7 Порядку № 1078).

4 Сума винагороди, що виплачується фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами, є об’єктом для справляння ЄСВ згідно з абзацом першим п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону № 2464.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі