№46

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2016/№ 46 Інші номери журналу ›
  • КПК. Облік картки і придбань з її використанням Корпоративна платіжна картка (КПК) стала невід’ємним атрибутом багатьох підприємств. Адже така картка дозволяє здійснювати необхідні операції у більш зручний спосіб — витрачати менше часу і обходитися без складання певних документів. Що таке КПК і як обліковується придбання за її допомогою товарів (робіт і послуг) — про це поговоримо у вступній статті сьогоднішнього тематичного номера.
  • Відрядження з КПК і ОПК: шукаємо переваги Забезпечення відрядженого працівника авансом — обов’язок підприємства, який воно може здійснити в готівковій і безготівковій формах. Проте перевага безготівкових розрахунків із застосуванням платіжних карт очевидна: швидкість і простота обслуговування — досить важливі аргументи на їх користь як для працівника, який терміново відбуває у відрядження, так і для того, який затримався в ньому з поважних причин. Ну що ж, поїхали?
  • КПК у закордонному відрядженні З корпоративною платіжною карткою (КПК) зручно відправити працівника і у відрядження за кордон. Важливий плюс: щоб забезпечити працівника авансом, не потрібно возитися з отриманням/поверненням валютної готівки. Та і гроші, як-то кажуть, у повній цілості гріють душу підприємства аж до моменту їх списання з КПК. Щоправда, тут є свої особливості, у тому числі і в обліку. Давайте розберемося.
  • Продаємо товар із розрахунком БПК Банківська платіжна картка (БПК) — зручна річ. Не обтяжуючи себе готівкою при розрахунках, її зручність визнають і покупці, і продавці. Хто і коли повинен застосовувати платіжні термінали, як правильно проводити розрахунки через них, а також про облікові особливості розрахунків з БПК ми зараз і поговоримо.
  • Розрахунки платіжними картками «Бонус плюс» Поговоримо про бонусні програми, в яких задіяне досить широке коло підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що приймають до оплати бонусні платіжні картки. У народі така програма знижок має назву «Бонус плюс». Про те, що це за програма, як вона працює і як правильно підприємствам торгівлі, громадського харчування і послуг брати участь у ній без шкоди для себе, розповімо в цій статті.
  • Повернути товари, придбані із застосуванням КПК У сьогоднішньому номері ми вже описували, яким чином відображати в обліку придбання товарів із використанням КПК. А як показати в обліку повернення придбаного таким чином товару? Про це говоритимемо зараз!
  • Зарплата на картці: швидко, зручно, надійно Виплатою зарплати на картку давно нікого не здивуєш. На цей сучасний і зручний спосіб розрахунків із працівниками перейшла вже більшість українських роботодавців. Та й самі трудівники сповна оцінили всі вигоди «пластикової» зарплати — зручно, безпечно, надійно. Ви теж надумали впровадити в себе зарплатний проект? Хочете, щоб усе пройшло як по маслу? Тоді ця стаття для вас — у ній ми розповімо про нюанси цієї серйозної операції. Візьміть їх на замітку!
  • «Тут усе моє...»: директор оплатив особисті витрати корпоративною карткою З якими тільки ситуаціями не доводиться стикатися бухгалтеру у своїй роботі! Інколи вони такі дивні, що хоч стій, хоч падай. І нехай би створювали їх сторонні «доброзичливці», але ж часто «сюрпризи» підносить чи не найближча для бухгалтера людина — директор. Особливо, коли в руках у нього корпоративна картка. Так і пильнуй, щоб він не скористався нею в особистих цілях. Інакше як потім виходити з положення? Задачка не з легких. Давайте шукати її рішення разом.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі