№86

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2017/№ 86 Інші номери журналу ›
  • Скаржимося на податкове повідомлення-рішення в адміністративному порядку Оскарження незаконних рішень контролюючих органів було і залишається темою № 1. Адже не помиляється той, хто нічого не робить. І податківці не виняток. А відбиватися доводиться нам, платникам податків. Благо, законодавство має в розпорядженні різні механізми, які дозволяють обстояти свої права. І, окрім дорогого судового розгляду, передбачає «бюджетний» варіант — оскарження рішень (у тому числі й податкових повідомлень-рішень) в адміністративному порядку. Наскільки може бути результативним подібний спосіб вирішення проблеми? Куди, коли і як подається скарга? Що вона повинна в собі містити тощо? Це і стане предметом нашого обговорення.
  • «Найгуманніший…», або Оскарження рішень податківців у судовому порядку Звернення до суду — це важка артилерія в процесі захисту своїх прав. Така процедура потребує копіткої підготовки і грошових вливань. Цей спосіб вирішення проблем найчастіше дорогий, затяжний, але найефективніший. Якщо правильно вибудувати свою позицію і грамотно обґрунтувати її в залі суду — успіх гарантований. У цій статті розберемося з тим, яким чином потрібно звернутися по допомогу до Феміди, щоб отримати бажаний результат. Що, куди, як подаємо і в які строки?
  • КСУ нам допоможе! Для простих громадян Конституційний Суд (КСУ) — це майже «міфічна істота», яка десь там зверху... спостерігає за тим, щоб нормативно-правові акти відповідали Основному Закону України. Але все тече, все міняється... КСУ тепер повинен стати доступнішим для «простих смертних». Чому? — запитаєте ви. Відповідь знайдете в цій статті.
  • Оскаржуємо застосування адміністративних штрафів Бухгалтери і директори подібно до могутніх атлантів тримають на своїх, іноді тендітних, плечах тягар відповідальності. Але не завжди їх карають справедливо, застосовуючи адміністративні штрафи. Ми вирішили не залишатися осторонь і в окремому матеріалі розглянути особливості оскарження найбільш великих і поширених КпАПівських санкцій. Отже, почнемо.
  • Оскаржуємо роз’яснення податківців Законодавство — штука складна. Про податкові норми краще промовчати. Тому роз’яснення фіскальних органів платникові потрібні як повітря. І «бонуси» від отримання індивідуальної податкової консультації (далі — ІПК) ще нікому не завадили. Але іноді складно погодитися з роз’ясненнями податківців. Ну, явно їх позиція не відповідає законодавчим реаліям. Проте, на жаль, дедалі частіше і частіше справа зовсім в іншому. Це або просте цитування нормативно-правових актів, або шедеври в стилі «звертайтеся в інший орган», «надайте нам додаткові документи» тощо. Не сумуйте, дорогі читачі! Вихід є! Який? Зараз розповімо.
  • «Спочатку підкоряйся — потім оскаржуй»*. Чи навпаки? З процедурами оскарження все більш-менш зрозуміло. Упевнені, що попередні статті допомогли вам у них розібратися. Але пройти «кола пекла» — це тільки верхівка айсберга. Розібратися потрібно ще і з тим — виконувати незаконне, на нашу думку, рішення чи ні. Що робити спочатку — оскаржити, а потім виконувати, чи виконати, а потім уже оскаржити? Отже, поїхали.
  • Ставки судового збору* (для оскарження рішень держорганів)
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі