№101

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2018/№ 101 Інші номери журналу ›
  • Зустрічаємо оновлену прибуткову декларацію Наказ Мінфіну від 19.10.2018 р. № 842
  • Внески до додаткового капіталу — дохід юрособи на ЄП?! Лист ГУ ДФС у Полтавській обл. від 23.11.2018 р. № 4929/ІПК/16-31-12-04-23
  • Перерахунок ПДФО: як його провести в 2018 році Разом з новорічними святами приходить і час нараховувати зарплату за останній місяць цього року — грудень. А це означає, що усім роботодавцям, у тому числі і ФОП, саме час провести перерахунок ПДФО. Його мета — перевірка правильності оподаткування доходів, нарахованих (виплачених, наданих) працівникам у вигляді зарплати. Які моменти треба врахувати при проведенні річного перерахунку? Як правильно його провести в 2018 році? Про це далі.
  • Z-звіт у запитаннях і відповідях Z-звіт — це невід’ємна складова роботи з РРО. Практика застосування зазначеного звіту час від часу ставить перед нами нові запитання. У цій статті відповідаємо на ті з них, які нам ставить власне РРО-сьогодення суб’єктів господарювання.
  • Облік депозитних операцій: коротко про найголовніше «Громадяни, зберігайте гроші в ощадній касі! Якщо, звичайно, вони у вас є».* Щоправда, ощадні каси давно почили в бозі, а їм на зміну прийшли сучасні банки. Але головне посилання знаменитої фрази Жоржа Милославського залишилося тим самим: тимчасово вільні кошти краще за все зберігати на депозиті у банку. Так вони не лежатимуть «мертвим вантажем», а стануть приносити прибуток у вигляді процентів. Ну а про правила обліку операцій з депозитами ми розповімо вам у цій статті.
  • Випускаємо дослідні зразки Один з етапів, що передують серійному або масовому випуску нової продукції, — виробництво дослідних (експериментальних) зразків. Як облікувати витрати на випуск зразків, розповімо в цій статті.
  • Ліки і медвироби з РРО! З наступного року розширюється коло ФОП — платників єдиного податку, зобов’язаних застосовувати РРО. Про цей «новорічний» фіскальний подарунок попереджаємо наших читачів.
  • Банк-нерезидент утримав комісію... Іноді в операціях з нерезидентами трапляється, що іноземний банк знімає певну суму комісійних. І тоді на розподільчий рахунок резидента потрапляє інвалюта вже за мінусом цієї комісії. На які облікові особливості такої операції варто звернути увагу платникам податку на прибуток і єдиноподатникам? І як, власне, обліковувати таку комісію? Давайте розбиратися.
  • Воєнний стан = форс-мажор? Новина про введення воєнного стану схвилювала усіх. Заходи, до яких може вдатися керівництво нашої країни у рамках воєнного стану, всеосяжні. Торкнутися можуть (підкреслюємо: можуть) і бізнесу у тому числі. Важливо розуміти, чи може режим воєнного стану вважатися форс-мажором. Розбираємося в проблемі.
  • Індексуємо зарплату за січень 2019 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 рр. виплачено в грудні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у листопаді 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 93, с. 27. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими в 2004 — 2018 роках, якщо вони виплачуються в грудні 2018 року.
  • Отримано послуги від єдинника групи 2: наслідки для підприємства Підприємство придбало послуги в фізособи-підприємця, платника єдиного податку (ЄП) групи 2. Підкажіть, якими є податкові наслідки цієї госпоперації для підприємства?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі