№60

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2018/№ 60 Інші номери журналу ›
  • На роботу до закінчення навчальної відпустки Лист Мінсоцполітики від 26.03.2018 р. № 479/0/101-18/284
  • Навчатися ніколи не пізно! або Як навчити працівника? Що там не кажи, але ефективність працівника залежить не лише від отриманого ним досвіду. Одним зі способів провести «апгрейд» трудових можливостей співробітників є навчання. До того ж вигода від цього процесу обопільна: і працівникові користь, і підприємству в майбутньому додатковий прибуток. Цей тематичний номер ми вирішили присвятити саме навчанню. Спершу розберемося з його видами і документальним оформленням. У наступних же статтях торкнемося «навчальницького» обов’язку роботодавця, а також поговоримо про бухобліково-податкові моменти й аспекти трудового законодавства.
  • А це обов’язково? (чи потрібно навчати працівників) У попередній статті ми розібралися з видами навчання. Але чи зобов’язаний роботодавець цим морочитися? Чи можна не сприяти в навчанні працівників? Відповіді знайдете в цій статті.
  • Навчання за рахунок підприємства: коли доходу немає Підприємства, які підтримують бажання працівника (майбутнього працівника) зростати і розвиватися, гідні поваги. А якщо такі роботодавці ще й оплачують навчання працівників, то ціни їм немає! Звісно, що оплата навчання — це не просто жест доброї волі. Роботодавці все ж чекають отримати «бонуси» від такої оплати у вигляді підготовлених і більш кваліфікованих кадрів. А чи знаєте ви, що при виконанні певних умов, вартість навчання працівника/непрацівника за рахунок підприємства не обкладається ПДФО і ВЗ? Дивіться самі.
  • Навчаємо з доходом: коли не виходить «звільнитися» У попередній статті ми з’ясували, як «вписатися в межі», щоб вартість навчання не потрапила під обкладення ПДФО і ВЗ. Але якщо дохід фізособи, що навчається, під загрозою оподаткування? Як діяти? Що потрібно врахувати? І чи є якісь варіанти уникнення ПДФО і ВЗ? Розбираємося!
  • Навчальна відпустка: надаємо правильно Поєднувати навчання і роботу — нелегка справа. І роботодавець працівника-студента/учня не може залишатися осторонь. Трудове законодавство вимагає: сприяй, допомагай і надавай працівникові час на здачу сесії — і буде тобі щастя у вигляді кваліфікованого працівника. Ну а якщо серйозно, пропонуємо вам сьогодні поговорити про особливості надання працівникам додаткової відпустки у зв’язку з навчанням (далі — навчальна відпустка).
  • Ви навчаєтеся у виші або ПТНЗ*? Пропонуємо «пополювати» на «навчальну» податкову знижку Літо в розпалі — і вже зовсім незабаром вищі та професійно-технічні навчальні заклади почнуть штурмувати натовпи абітурієнтів, які прагнуть навчатися в них. Справа це, звісно, чудова, але дуже витратна, якщо навчатися на контракті. Добре, що законодавці не байдужі до цього питання і надають можливість особам, які оплачують навчання, отримати податкову знижку. Ну просто гріх не скористатися такими «плюшками» від держави! Залишилося тільки дізнатися, що для цього потрібно зробити. Негайно про це розповімо!
  • Навчання з питань охорони праці Дотримуватися законодавчих вимог з питань охорони праці зобов’язані не лише роботодавці, але й наймані працівники. А щоб чогось дотриматися — це щось потрібно вивчити. Пропонуємо вам сьогодні поговорити про те, в якому вигляді й порядку відбувається навчання працівників з питань охорони праці.
  • Перший місяць роботи — і відразу на навчання: як розрахувати відпускні • Новоприйнятому працівникові надають навчальну відпустку тривалістю 20 календарних днів (дата прийняття на роботу і дата початку навчальної відпустки припадають на один і той же місяць). Крім окладу, працівникові встановлена надбавка за складність і напруженість у роботі. Як розрахувати відпускні такому працівникові?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі