№83

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2018/№ 83 Інші номери журналу ›
  • Розблоковані ПН та штраф за п. 1201.1 ПКУ За матеріалами категорії 101.27 Бази знань*
  • Передоплата пішла на сплату штрафу: як заповнити РК Лист ДФСУ від 28.09.2018 р. № 4242/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Звіт про суми податкових пільг Щокварталу пільговики повинні подавати Звіт про пільги. І хоча новим цей Звіт не назвеш, питання щодо його заповнення залишаються. Ось «найгарячіші» з них.
  • Автозаповнення ПДВ-декларації: нова фішка в Електронному кабінеті Податківці продовжують дивувати платників ПДВ, постійно вдосконалюючи роботу Електронного кабінету (ЕК). Так, у 2018 році вони встигли впровадити сервіси, що дозволяють не тільки відстежити історію податкових накладних, а й з’ясувати причину появи показника ΣПеревищ*. Більш того, контролерів це не зупинило. Цього разу вони запропонували користувачам ще один сервіс — автозаповнення ПДВ-декларації та додатків до неї. Які саме ПДВ-додатки потрапили під дію такого нововведення і наскільки корисний цей сервіс, дізнаємося із сьогоднішньої статті.
  • ПДВ-пільга при експорті олійних культур Ще на початку 2018 року стало відомо, що в перший день осені цього року почне діяти ПДВ-пільга при експорті соєвих бобів. І от ця знаменна дата минула. А тому підприємства, які здійснили у вересні 2018 року пільгово-експортне постачання, почали ламати голову над тим, як відобразити таку операцію в ПДВ-обліку. Допомогти їм у цій нелегкій справі допоможе наш матеріал.
  • ПН/РК: розблокувальні викрутаси Багато вже сказано про відображення розблокованих ПН і РК у ПДВ-декларації. Проте, судячи з численних запитань наших читачів, ця тема, як і раніше, залишається однією з найгарячіших і обговорюваних. Не дивно, адже питання досі законодавчо не врегульоване і, в загальному випадку, доводиться орієнтуватися на роз’яснення фіскалів. У цій статті ми об’єднали все раніше сказане з урахуванням актуальної на сьогодні інформації.
  • Індексуємо зарплату за листопад 2018 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 рр. виплачено в жовтні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у вересні 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 75, с. 24. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими в 2004 — 2018 рр., якщо вони виплачуються в жовтні 2018 року.
  • Доходи і витрати ФОП-загальносистемників у роз’ясненнях податківців
  • «Звітна нова» ПДВ-декларація і показник ΣПеревищ Якщо платник подасть нову звітну декларацію з ПДВ до граничного строку подання, чи перерахує програмне забезпечення (ПЗ) СЕА показник формули ΣПеревищ згідно з даними (зміненими податковими зобов’язаннями) цієї останньої декларації?
  • ФОП на ЄП: подробиці «самовиправлення» Фізособа-підприємець у 1 кварталі 2018 року була платником єдиного податку групи 2, а в другому — перейшла до «старшої» групи 3. При заповненні декларації єдиноподатника за I півріччя 2018 року показники діяльності за 1 квартал помилково були зазначені в розділі II «Показники господарської діяльності для платників єдиного податку першої групи». Як виправити помилку, якої припустилися?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі