№06

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2019/№ 06 Інші номери журналу ›
  • ПДВ-наслідки передачі обладнання в позичку Лист ДФСУ від 07.12.2018 р. № 5162/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Податкова соціальна пільга: як її застосовувати у 2019 році Для працівників з невеликою зарплатою законодавці передбачили «заспокійливу пігулку» — податкову соціальну пільгу (ПСП). ЇЇ призначення — зменшити суму ПДФО із зарплати таких працівників. Завдання бухгалтера — перевірити усі необхідні документи для застосування ПСП, відстежити розмір зарплати, правильно застосувати до зарплати ПСП. Про те, що при цьому треба врахувати, поговоримо далі.
  • «Інвалідний» норматив: реєстраційно-звітне У цій статті відновимо в нашій пам’яті (а хто новачок у «нормативній» справі — вивчимо) правила заповнення і подання Звіту про працевлаштування осіб з інвалідністю. Подавати його зобов’язані роботодавці, для яких установлений норматив для працевлаштування таких осіб. Причому незалежно від того, чи виконують вони реально цей норматив.
  • Стаємо платником єдиного податку групи 4 На початку кожного року сільськогосподарські товаровиробники підтверджують своє право працювати на єдиному податку групи 4 (далі — сільгоспЄП) у поточному році. А новачки намагаються потрапити до когорти цих щасливчиків. З початку 2019 року кількість суб’єктів господарювання, які забажають стати платником сільгоспЄП, зросте за рахунок того, що віднедавна до когорти його платників потрапляють і фізособи-підприємці. Про те, на що слід звернути увагу аграріям, які підтверджують або обирають сільгоспЄП на 2019 рік, поговоримо далі.
  • Валютна революція: один до семи! З 7 лютого почне діяти Закон України «Про валюту і валютні операції» від 21.06.2018 р. № 2473-VIII (далі — Закон про валюту)). На початку цього року НБУ видав низку нових нормативно-правових актів для виконання норм Закону про валюту. Сьогодні ми зробимо невеликий огляд цих «стовпів» нового валютного регулювання (торкнувшись і норм Закону про валюту) — відмітимо найцікавіші моменти і зміни, щоб полегшити вам, шановні читачі, адаптацію до майбутніх валютних змін.
  • Індексуємо зарплату за лютий 2019 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2005 — 2018 рр. виплачено в січні 2019 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у грудні 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 101, с. 29. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими в 2005 — 2018 роках, якщо вони виплачуються в січні 2019 року.
  • Туристичний збір — 2019: а місцевих рішень досі немає... Ви вже знаєте, що з початку 2019 року туристичний збір повинен стягуватися по-новому. Перелік платників, граничні ставки, база і порядок його сплати змінилися. І усе б нічого, але ось рішень місцевих рад під ці ПКУшні новації досі немає. Як бути в такій ситуації? Стягувати чи не стягувати турзбір сьогодні?
  • Звіт з ЄСВ «за себе» ФОП-єдиноподатника Фізособа була зареєстрована підприємцем не з 1-го числа звітного місяця. Як заповнити реквізит 6 титульного аркуша Звіту за формою № Д5? Чи треба підприємцям, що здійснювали протягом 2018 року діяльність на єдиному податку, заповнювати графу 3 таблиці 1 Звіту № Д5?
  • Податковий борг за ПДВ ≠ блокування ПН Чи можуть виникнути проблеми з реєстрацією податкової накладної в ЄРПН, якщо у платника ПДВ є податковий борг з ПДВ, при цьому обсяг постачань за місяць не перевищує 500 тис. грн.?
  • Не відобразили витрати? Виправте помилку! У декларації з податку на прибуток за 9 місяців 2018 року помилково не відобразили «вересневі» витрати. Чи можна відобразити їх у річній декларації, не уточнюючи помилковий період?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі