№15

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2020/№ 15 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Податок на доходи фізичних осіб Тема оподаткування доходів працівників — одна з найважливіших і незмінно актуальних у бухгалтерському середовищі. Тому ми вирішили приділити їй особливу увагу і розглянути в цьому спецвипуску. Ітиметься тут про те, які нарахування й утримання слід робити роботодавцеві, що використовує працю найманих працівників, про правила сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного соцвнеску, а також про їх відображення в обліку та звітності. Крім того, в кінці спецвипуску ви знайдете таблицю, що узагальнює інформацію про оподаткування виплат працівникам, необхідність проводити їх індексацію та компенсацію, а також про включення таких виплат до розрахунку середнього заробітку. Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, податковий експерт Наталія Чернишова та експерт з питань оплати праці Олена Огай.
  • Податкова соціальна пільга У попередньому розділі ми не раз згадували про податкову соціальну пільгу, покликану полегшити податковий тягар особам з невеликим розміром доходу. Тут же ми, нарешті, поговоримо про неї детально. Зокрема, з’ясуємо, кому саме, в яких розмірах, на яких умовах і в якому порядку її надають.
  • Військовий збір Як ви знаєте, не лише ПДФО «робить замах» на нарахований працівникам заробіток. У парі з ним виступає ще й військовий збір (далі — ВЗ). Але при його нарахуванні потрібно враховувати ряд нюансів. Усі основні правила справляння ВЗ — у цьому розділі.
  • Єдиний соціальний внесок Жодного роботодавця не омине стороною необхідність нарахування і сплати до бюджету ЄСВ. Про те, які саме доходи працівників обкладаються цим внеском, а також в якому порядку здійснюються нарахування і сплата ЄСВ, поговоримо в цьому розділі.
  • Виплати згідно з Інструкцією № 5 (ч. 1) З попередніх статей ви дізналися, як обкладаються ПДФО, ВЗ і ЄСВ суми, що виплачуються роботодавцем найманим працівникам. Тепер конкретизуємо цю інформацію за видами виплат.
  • Виплати згідно з Інструкцією № 5 (ч. 2)
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі