№92

Податки & бухоблік, листопад, 2021/№ 92 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Колективний договір — головний регулятор трудових відносин Трудові відносини між працівниками і роботодавцями завжди викликають жвавий інтерес. Саме цьому питанню ми й присвятили наш спецвипуск. Поговоримо про колективний договір як про основний документ, що регулює трудові відносини на підприємстві. Також ви дізнаєтеся, як правильно прийняти фізичну особу на роботу, які документи вона повинна надати і як оформити з нею трудовий договір. Крім того, розглянемо різні режими роботи і форми організації праці, трудові гарантії, що надаються окремим категоріям працівників, порядок застосування заохочень і дисциплінарних стягнень. Не забудемо згадати й про особливості ведення трудових книжок у сьогоднішніх реаліях. За кадром залишимо тільки звільнення з роботи, оскільки ця тема заслуговує окремого розгляду. Тим паче, що не так давно ми її висвітлювали (див. «Податки & бухоблік», 2020, № 67). Спецвипуск для вас підготували редактор Наталія Вороная, експерти з питань оплати праці Лілія Ушакова, Олена Савченко та Олена Марченко, податковий експерт Наталія Чернишова.
  • Прийняття на роботу Трудові відносини з працівником розпочинаються з прийняття на роботу. У цьому розділі ми розповімо про гарантії та обмеження, передбачені при працевлаштуванні, про те, як правильно дотриматися процедури оформлення трудових відносин, установити строк випробування, прийняти на роботу сумісника, та багато про що інше.
  • Режим роботи та форми організації праці (ч. 1) Одна з істотних умов праці, без якої неможливе регулювання трудових відносин, — установлення режиму роботи. З одного боку, вона виступає гарантією дотримання прав працівника на нормальну тривалість роботи, надання годин відпочинку і вихідних днів, з іншого — є необхідною умовою ефективної організації процесу трудової діяльності та встановлення трудової дисципліни. Тому обійти стороною «режимне» питання ми не могли. Приєднуйтеся до розмови. Буде цікаво і пізнавально.
  • Режим роботи та форми організації праці (ч. 2)
  • Особливості праці окремих категорій працівників Для жінок, неповнолітніх, осіб з інвалідністю передбачені особливі (пільгові) правила прийняття на роботу, встановлення режиму роботи, звільнення. З особливостями регулювання праці цих категорій, а також тимчасових та сезонних працівників ви можете ознайомитися саме зараз.
  • Трудові книжки Перехід на електронний облік трудової діяльності вже стартував. Що таке електронна трудова книжка, яка процедура переходу на е-трудову та інші пов’язані з цією темою питання розглянемо далі.
  • Заохочення та дисциплінарні стягнення Трудове законодавство надає роботодавцю право закріпити на підприємстві систему заохочень для своїх працівників, а також порядок їх застосування. У цьому питанні роботодавцю надана певна свобода дій. А ось із дисциплінарними стягненнями справи складніше — накласти їх на працівника можна тільки в порядку, визначеному КЗпП та іншими законодавчими актами. Детальніше про те, як можна заохотити і покарати працівників, які системи заохочення можна застосувати, які види дисциплінарних стягнень існують, читайте в цьому розділі.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі