№16

Податки & бухоблік, лютий, 2022/№ 16 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Регулювання оплати праці Трудові документи — це найважливіший пласт документації будь-якого підприємства. Без їх оформлення не можна ні прийняти співробітника на роботу, ні звільнити, ні провести якісь зміни його трудової діяльності. То чом би не поговорити про них детальніше? Тим більше є додатковий привід — у вересні 2021 року набрали чинності нові вимоги до оформлення організаційно-розпорядчої документації. Із цього спецвипуску ви дізнаєтеся, як правильно, з урахуванням вимог ДСТУ 4163:2020, скласти найрізноманітніші документи, що регламентують організацію праці та її оплату на підприємстві, а також знайдете їхні зразки.
  • Правила внутрішнього трудового розпорядку Правила внутрішнього трудового розпорядку (далі — Правила) — це локальний нормативний акт, який регламентує організацію праці на підприємстві. Далі поговоримо про те, яку інформацію слід зазначити в такому документі, розглянемо порядок його розробки та затвердження і, звичайно ж, наведемо зразок.
  • Штатний розпис Кожне підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис (ч. 3 ст. 64 ГКУ). Водночас визначення поняття «штатний розпис» ніде в законодавстві не знайти.
  • Посадові (робочі) інструкції Посадова (робоча) інструкція — це документ, що визначає основні завдання, обов’язки, права та відповідальність працівника в процесі його трудової діяльності.
  • Рух кадрів (ч. 1) У цьому розділі поговоримо про оформлення документів, без яких не обійтися у разі руху кадрів, пов’язаного з прийняттям на роботу, внутрішнім переміщенням і звільненням працівників. Розпочнемо з першого етапу — прийняття на роботу.
  • Рух кадрів (ч. 2)
  • Документуємо особливі умови праці Іноді буває, що працівникам доводиться виконувати свої трудові функції поза встановленим для них режимом робочого часу, наприклад у вихідні, святкові, неробочі дні або після закінчення робочого дня. Коли і щодо яких працівників це допускається, а також як задокументувати такі особливі умови праці, ви дізнаєтеся з цього розділу спецвипуску.
  • Зміна істотних умов праці Нерідко трапляється, що в процесі трудової діяльності працівника змінюються істотні умови його праці.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі