№9

Податки & бухоблік, січень, 2022/№ 9 Інші номери журналу ›
  • Працівник без щеплення: відстороняти? Знову повертаємося до теми обов’язкової вакцинації. Приводом для цього стало розширення переліку працівників, для яких «рятівний укол» від корони — маст хев для трудової діяльності. Запрацювали розширювальні зміни 31 січня 2022 року. Згадаємо про те, що робити роботодавцеві з урахуванням актуальних роз’яснень, і розглянемо судпрактику з обов’язкової вакцинації.
  • Звітність не за тією формою На практиці трапляються випадки, коли звітність з якихось причин подається платниками не за тією формою, яку вимагають нормативи та/або податківці. З такими ситуаціями до нас періодично звертаються читачі з проханням відповісти на запитання: що їм робити в цих випадках та які наслідки можуть їх чекати за такі порушення? Давайте разом розглянемо декілька таких ситуацій.
  • «А и Б сидели на трубе», або ПДВ у чеку РРО Віднедавна питання, хто і як має позначати ПДВ у чеку РРО, набуло особливої гостроти. Причин тут дві. Перша: роздрібні торговці тютюновою продукцією, на яку встановлена МРЦ*, в одну мить стали пільговиками (хоча й не стовідсотковими, бо мало хто торгує одним лише «димком» ☺). Однак вони й досі за інерцією зазначають у чеку 20 % ставку ПДВ на весь товар. Що їм буде за такі огріхи в чеку? Друга причина: тотальна фіскалізація ФОП — платників ЄП груп 2 — 4, більшість з яких є неплатниками ПДВ. Їхній головний біль — чи треба взагалі згадувати про ПДВ у чеку РРО і, знову ж таки, на які неприємності чекати в разі помилки. Розповідаємо!
  • Тютюново-податкові вибрики — 2022: МРЦ і ПДВ У зв’язку з переформатуванням в оподаткуванні тютюнових товарів непрямими податками — ПДВ та роздрібним акцизом — у наших читачів виникла низка запитань, які ми спробуємо узагальнити і розкрити. У цій публікації обговоримо лише ту частину тютюнових «покращень», які вже почали діяти у 2022 році.
  • Доходи на єдиному податку Декларування за підсумками року у розпалі. І спрощенцям на ЄП груп 1 — 3 корисно пригадати, які надходження на свою користь (як грошові, так і матеріальні) слід вважати доходом. Адже для деяких це не лише об’єкт оподаткування, але й показник, який слід контролювати, особливо під кінець року, щоб не вилетіти з робочої групи або зі спрощеної системи. Свіжі пояснення прямо зараз.
  • Календар бухгалтера на лютий 2022 року
  • Ділова мета в операціях: що сказав Мінфін? Наказ Мінфіну від 13.01.2022 № 11
  • Повідомлення про прийняття на роботу за ЦПД*: думка Мінекономіки Лист Мінекономіки від 21.01.2022 № 4711-06/3082-07
  • Комп’ютерні програми від/для нерезидента та ІТ-пільга з ПДВ Як застосовувати ІТ-пільгу з ПДВ (п. 261 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ) при операціях з нерезидентами, а саме при продажу програмної продукції (ПП) нерезидентам/придбанні ПП у нерезидентів? Чи треба за такими операціями складати податкові накладні (ПН)?
  • Що буде у лютому
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі