№18

Податки & бухоблік, березень, 2022/№ 18 Інші номери журналу ›
  • Правила оподаткування під час воєнного стану Уже два тижні чобіт окупанта топче нашу неньку Україну. Збройні сили України з доблестю відбивають загарбників і боронять нашу землю. В цей складний період багато підприємств намагаються допомогти в боротьбі з окупантом і вирішити свої поточні проблеми. Щоб було легше це робити законотворці в екстреному порядку затвердили два закони (від 03.03.2022 № 2118-IX та N 2115-IX) якими визначили правила роботи підприємств у воєнний час і особливості оподаткування та подання звітності у цей період.
  • Воєнний стан: трудові питання Рутинна робота допомагає знизити стрес та тривогу. Тож не дивно, що багато наших читачів, щоб змінити фокус уваги, занурюються в бухоблік. Це нормально. Це реакція на стрес, на те жахіття, що відбувається навколо. Ми продовжуємо працювати для вас. Допомагати тим, чим можемо, а саме знаннями. Тож сьогодні ми підготували добірку відповідей на кадрові питання, які виникають під час воєнного стану.
  • ПН і ПДВ-звітність: ключові питання у воєнний час У своєму роз’ясненні від 04.03.2022 (див. tax.gov.ua/media-tsentr/novini/576303.html) ДПСУ відповідає на ключові питання, які виникають у платників ПДВ у зв’язку із запровадженням воєнного стану (далі — ВС) починаючи з 24.02.2022 (див. Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022). Давайте разом розбиратися із цими відповідями!
  • Приймаємо/звільняємо… в період війни Останнім часом доволі часто можна почути від кадровиків (бухгалтерів, яких нагородили «кадристськими» питаннями) запитання: а чи можна приймати й звільняти працівників під час війни? Що ж, давайте розбиратися.
  • Одноденний заробіток на допомогу війську До нас звернувся читач з проханням надати роз’яснення з наступної ситуації. Працівники підприємства вирішили перерахувати одноденний заробіток на допомогу ЗСУ. Як це оформити? Розповідаємо.
  • Мобілізували під час відпустки: розбираємося з гарантіями Працівник був призваний на військову службу у зв’язку з мобілізацією під час відпустки. Як діяти роботодавцеві? З якого моменту зберігати середній заробіток: з початку проходження військової служби чи з дня, що йде за днем закінчення відпустки? (Полтавська обл.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі