№17

Податки & бухоблік, лютий, 2023/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Використання власної картки у діяльності ФОП: підводні камені Чи може ФОП отримувати бізнес-дохід на свою власну картку (рахунок, відкритий для власних потреб)? Ми ніколи не рекомендували так чинити. Та й підводних каменів стає дедалі більше. Тож подивимось на цю проблему ще раз на сучасному етапі.
  • Підприємницька діяльність без реєстрації ФОП: що «світить»? Яка діяльність вважається підприємницькою та яка відповідальність зараз передбачена за здійснення її без ФОП-реєстрації? Зараз про це і поговоримо.
  • Якщо нерухомість продає ФОП чи фізособа… Є ФОП, які професійно займаються продажем нерухомості, а є ті, хто коли-не-коли продає власну чи успадковану квартиру. Чи є різниця між тим, як їм оподатковувати свої доходи? Як вигідніше продати нерухомість? Чи впливає ФОП-статус продавця на оподаткування? І як відзвітувати за отримані нерухом-доходи? Про це сьогодні і поговоримо.
  • ФОП отримує кошти на рахунок в іноземному банку Через заборону на перерахування валюти за кордон багато ФОП на сьогодні мають рахунки, відкриті в іноземних банках, на які контрагенти-нерезиденти сплачують їм винагороду. Як цей факт впливає на діяльність ФОП, поговоримо далі.
  • Відмова від спецЄП: наслідки для підприємця Багато ФОП, щоб зекономити на сплаті податків, ще у 2022 році перейшли на спецЄП. Але воєнний ЄП не вічний. Тому у ФОП, які перебувають на спецЄП, виникає запитання: що їм слід зробити після відмови чи скасування спецЄП? Відповідь на це запитання шукайте далі.
  • ФОП не зазначив у договорі, що він ФОП: наслідки ФОП — то є специфічний контрагент. Бо він залишається фізичною особою. Чи принципово, щоб у договорі з ним була згадка про ФОП-статус? Чи призведе її відсутність до необхідності сплати ПДФО, ВЗ, ЄСВ як з виплат на користь звичайного «фізика»? Розбираємось.
  • Виплачуємо дохід ФОПу: документи для уникнення подвійного оподаткування Якщо ваш постачальник — ФОП, то належним чином підтвердити відомості про нього необхідно, аби мати можливість не утримувати з нього ПДФО, ВЗ, а у випадках, якщо він виконує роботи/послуги, ще й ЄСВ. Які ж саме документи слід мати щодо такого контрагента? Коли про них варто потурбуватися в разі, якщо постачання товарів/робіт/послуг і оплата за них розірвані в часі? Чи необхідно відображати доходи, виплачені ФОП, у додатку 4ДФ?
  • Як ФОП завищити свій дохід Таке бажання, начебто, не зовсім природне. Однак у певних випадках воно може виникнути, наприклад, коли підприємцю знадобиться офіційне підтвердження своїх статків для отримання банківського кредиту чи візи в країну, з якою немає поки що безвізового режиму. Та чи всі ФОП зможуть у законний спосіб задовольнити своє бажання? Поміркуємо разом.
  • Календар бухгалтера на березень 2023 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі