№1-2

Податки & бухоблік, січень, 2023/№ 1-2 Інші номери журналу ›
  • Декларація зі звичайного єдиного податку за 2022 рік У сьогоднішньому номері розповімо, як заповнювати звітність ФОП за 2022 рік. Почнемо зі звичайних єдиноподатників, потім перейдемо до тих, хто перейшов на спецЕН, потім поговоримо про загальну систему. Окремо розглянемо заповнення додатків з ЄСВ та деякі специфічні питання. Що стосується тих, хто працює на групі 4, то найближчим часом для них ми виділимо окремий номер.
  • Декларація зі спецЄП за грудень-2022 Усі підприємці, які під час дії ВС обрали спецЄП, можливо, навіть і не думали, що їм доведеться використовувати його до кінця року. Але реальність така, що спецЄП проіснував до кінця 2022 і буде точно існувати на початку 2023 року. Враховуючи це, у підприємців виникає запитання: на що слід звернути увагу при звітуванні зі спецЄП за останній місяць року? Відповідь на це запитання шукайте нижче.
  • Як заповнити декларацію про доходи у ФОП-загальносистемника за 2022 рік З 2023 року оновили не тільки бланк декларації про доходи, а й строк її подання. Хто та коли подає цю деку та як заповнити новий бланк? Розбираємося на прикладах.
  • ЄСВ-звітність ФОП-єдиноподатників Незалежно від того, є ФОП роботодавцем чи ні, він зобов’язаний сплачувати ЄСВ за себе та подавати звітність щодо цього внеску. І спрощенці не є винятком. При цьому підприємці, які працюють на «класичному» єдиному податку та на спецЄП, подають різні форми звітності. Про те, як і тим, й іншим відзвітувати з ЄСВ за себе за підсумками 2022 року, поговоримо в цій статті.
  • ЄСВ-додаток для ФОП-загальносистемників Підприємці, які весь 2022 рік або його частину працювали на загальній системі оподаткування (крім окремих пільгових категорій), зобов’язані сплачувати за себе ЄСВ та подавати звітність з цього внеску. Давайте розглянемо, як ФОП-загальносистемнику правильно заповнити свій ЄСВ-додаток до декларації за підсумками року.
  • Мінімальне податкове зобов’язання рахує ФОП За результатами роботи у 2022 році ФОП, які використовували у своїй діяльності сільгоспугіддя, повинні порахувати мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ), порівняти його розмір із сумою сплачених податків за рік, які враховуються у виконання МПЗ, та у випадку якщо розмір МПЗ буде більшим за розмір сплачених податків, різницю доплатити в бюджет. Щоб все це зробити, ФОП мають заповнити окремий додаток МПЗ до своєї декларації. Про те, як це зробити, поговоримо далі.
  • Заповнення річної декларації при зміні системи оподаткування або групи Протягом року ФОП доволі часто змінюють не тільки групу ЄП, а й систему оподаткування, наприклад із загальної переходять на спрощену і навпаки. Цей рік особливий, адже з’явився спецЄП, і багато платників перейшли на нього всередині року. Отже, у ФОП виникає запитання, як слід заповнити річну декларацію. Про це ми і поговоримо далі.
  • ФОП ліквідувався у 2022 році ФОП мають право припинити не лише свою діяльність, а й своє «існування» як ФОП. Надто у 2022 році. Як у такому випадку буде подавати звітність ФОП? Про це поговоримо зараз!
  • Додаток з ЄСВ для ФОП-звільненців Не всі підприємці зобов’язані сплачувати ЄСВ за себе. Причому перелік звільненців у 2022 році розширився. Окремі ФОП стали пільговиками посеред року. Давайте розберемося, коли таким підприємцям потрібно подавати звітність з ЄСВ, а коли вони звільнені від цього обов’язку. А розпочнемо з того, що нагадаємо, які ФОП належать до пільгового контингенту.
  • Ставки ЄП, ПДФО і ЄСВ для ФОП у 2023 році Рік 2022-й добігає кінця. Тому пропонуємо вам нашу традиційну таблицю, в якій зведено основні відомості про ФОП у 2023 році!
  • Що буде в січні 2023 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі