№96

Податки & бухоблік, листопад, 2023/№ 96 Інші номери журналу ›
  • Списки військовозобов’язаних: подаємо до 1 грудня?! Інтернет-мережею шириться новина, що всі роботодавці до 1 грудня 2023 року мають подати до ТЦК та СП списки призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Чи дійсно 1 грудня — це останній день подання?
  • «Бюджетні» платіжки: з 01.12.2023 «Призначення платежу» заповнюємо тільки в новому форматі 30 листопада 2023 року закінчується перехідний період, який дозволяв заповнювати реквізит «Призначення платежу» бюджетної платіжки в старому форматі. На які моменти у зв’язку з цим потрібно звернути увагу платникам та що роз’яснюють податківці з цього приводу — розповімо в статті.
  • Бюджетне відшкодування: відповіді на запитання Якщо в декларації з ПДВ виникло від’ємне значення, то при дотриманні певних умов таку суму можна заявити до бюджетного відшкодування — БВ (повернення з бюджету). Розберемо питання, пов’язані з бюджетним відшкодуванням, у статті.
  • Індивідуальна податкова консультація: для чого вона та як отримати? Яку користь може принести індивідуальна податкова консультація (ІПК)? Якщо отримали такий документ — чи обов’язково дотримуватися роз’яснень податківців? У цій статті розберемося з цими запитаннями. Також ми нагадаємо вам алгоритм отримання ІПК і поговоримо про можливості їх оскарження. Читаємо, зберігаємо та користуємося ☺.
  • Перевищення у 2023 році ЄП-доходу груп 1, 2: чи допоможе підняття мінЗП з 01.01.2024 За матеріалами категорії 107.01.01 Бази знань*
  • Товар знищено під час перевезення, але перевізник компенсував його вартість: ПДВ-питання Товар був переданий поштовому перевізнику (Нова пошта) для доставки покупцю. Але в приміщення перевізника, де знаходилося відправлення, потрапив ворожий снаряд, внаслідок чого товар було знищено. Перевізник відшкодував вартість втраченого товару. Чи потрібно нараховувати «компенсуючі» ПЗ за п. 198.5 ПКУ за втраченими товарами (товари були придбані з ПДВ)? Чи можна скористатися «воєнною» нормою, яка дозволяє не нараховувати «компенсуючі» ПЗ, якщо товари знищені внаслідок дії непереборної сили? Як бути з податковою накладною «на покупця», якщо відвантаження — перша подія?
  • Чия МАФ-пільга: думка податкової Звільнення від оподаткування податком на нерухомість, прописане в п.п. «е» п.п. 266.2.2 ПКУ (назвемо його МАФ-пільгою), завжди викликало утруднення для його застосування на практиці. Формулювання, вжиті в цій нормі, аж ніяк не піддавались однозначній трактовці. Фіскали тягли ковдру на себе, а платники — на себе. Суди, на жаль, спір теж остаточно не розсудили. Натомість платники отримали свіжу консультацію в БЗ 106.02*. Розповімо передісторію питання, наведемо думку ДПСУ і своє бачення.
  • Установлення охоронної сигналізації в орендованому приміщенні: що в обліку Підприємство в орендованому офісі установило охоронну систему, вартість якої більше 20 тис. грн. Як її обліковувати? Чи можливе застосування прискореного методу нарахування амортизації?
  • Заправка пальним «внутрішньої» техніки без ліцензії Фірма придбала навантажувач, він не виїжджає за межі складської території. Як можна проводити його заправку, щоб не виникла потреба в отриманні ліцензії на зберігання пального? (Наші партнери використовують каністри по 5 літрів.) Чи можете порекомендувати якусь практичну схему, щоб не обмежувати себе 5 літрами, бо бак на 55 л? Давайте пошукаємо варіанти разом.
  • Календар бухгалтера на грудень 2023 року
  • Компенсація зарплати: доходи за 2011 — 2023 рр. виплачено в листопаді 2023 року Роботодавці, які на один і більше календарних місяців затримують виплату зарплати, зобов’язані розрахувати і виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з її несвоєчасною виплатою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі