№22

Податки & бухоблік, березень, 2024/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Які норми витрат палива зараз застосовувати? Наприкінці минулого року Мінінфраструктури скасувало Норми витрат палива № 43. Та майже одразу, як і було обіцяно, ДП «ДержавтотрансНДІпроект» розмістило на своєму сайті Методичні рекомендації з нормування витрат палива. У зв’язку з цим у суб’єктів господарювання залишаються питання стосовно того, які норми зараз застосовувати. Чи обов’язково застосовувати Методрекомендації? Чи можна й далі користуватися Нормами № 43 або самостійно розробленими нормами? Розберемося з цими питаннями.
  • Чи індексувати зарплату в березні та квітні? Чи потрібно нараховувати індексацію в березні та квітні 2024 року? Коли на неї виникне право вперше? З такими запитаннями до нас звернулися читачі. Ви також бажаєте знати на них відповіді? Тоді приєднуйтесь до розмови.
  • Відрядження дистанційника: місія (не)можлива? З працівником укладено трудовий договір про дистанційну роботу. Наразі виникла необхідність направити його у відрядження. Чи буде вважатися додатковим благом сума компенсації на проїзд працівника, якщо він виїжджає та повертається з іншого міста, яке не збігається з місцезнаходженням підприємства? Чи можна вважати відрядженням поїздку дистанційного працівника на підприємство, яке є його роботодавцем? Якщо такий працівник наразі проживає за кордоном, то як бути з добовими, якщо його відряджають до іншої країни? Вам також цікаво знати відповіді на ці запитання? Тоді приєднуйтесь до розмови.
  • МПЗ при відмові від сільгоспЄП рахують через подання уточнюючої декларації За матеріалами Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП*
  • Переплата податку та несплата ЄП груп 1 та 2 За матеріалами категорії 107.05 Бази знань*
  • Працівник отримав травму у вихідний день Працівник зламав ногу у неробочий час у вихідний день. Як оплатити електронний лікарняний при травмі, що не пов’язана з нещасним випадком на виробництві, тобто при побутовій травмі?
  • Як торгувати столовим вином? (частина 1) Ви в пошуку додаткових джерел доходу і вже не раз задумувалися про торгівлю алкоголем? Але маєте сумніви через занадто високі вимоги до алкоторговців? Ми радимо придивитися до столових вин, бо то є «лайт»-версія алкоторгівлі, яку за певних умов можна провадити навіть без ліцензії і навіть на спрощенці! Готові дізнатися більше? Приєднуйтеся.
  • Чи будуть штрафи за виправлення помилок у податкових накладних? Чи будуть штрафні санкції за помилки в податкових накладних за 2022 рік у разі виправлення у 2024 році. Якщо так, то які? Чи немає «пільг», пов’язаних з воєнним станом?
  • Як потрібно було розподіляти ПДВ колишнім спецЄПешникам Лист ДПСУ від 05.03.2024 № 1160/ІПК/99-00-21-03-02 ІПК
  • Обробка сільгосппродукції: чи збережеться ставка ПДВ 14 %? Підприємство займається продажем продуктів харчування. Нещодавно було закуплено в інших суб’єктів господарювання сире фуражне насіння соняшнику. Частину такого насіння було обсмажено і облущено, а частину просто обсмажено. Потім отриманий продукт (очищене насіння, а також обсмажене) було упаковано в невеликі упаковки. Чи потрібно при продажу такого насіння соняшнику застосовувати 14 % ставку ПДВ, як при його придбанні, чи слід уже застосовувати ставку 20 %?
  • Компенсація зарплати: доходи за 2014 — 2024 рр. виплачено в березні 2024 року Роботодавці, які на один і більше календарних місяців затримують виплату зарплати, зобов’язані розрахувати і виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з її несвоєчасною виплатою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі