№1

Оплата праці, січень, 2018/№ 1 Інші номери журналу ›
  • Оклади в бюджетній сфері з 1 січня 2018 року За традицією новий рік розпочинаємо з нових соціально-економічних показників. Вони впливають і на розміри посадових окладів (тарифних ставок). Які розміри окладів у працівників бюджетної сфери у 2018 році? Про найпоширеніші бюджетні категорії, а конкретно про розмір окладів для них, і розповімо.
  • Нові працеоплатні показники — 2018 Закон про Держбюджет-2018 був прийнятий ВРУ 07.12.2017 р., а Президент підписав його саме до новорічних свят (опублікований 30 грудня 2017 року в газеті «Голос України» № 249-250). У ньому міститься важлива інформація, яка впливає як на нарахування зарплати та інших виплат працівникам, так і на її оподаткування. З якими цифрами працювати бухгалтерові у 2018 році? Усе перед вами.
  • Індексуємо зарплату за січень 2018 року Індексація зарплати — це обов’язок роботодавця. Основними нормативно-правовими документами, які регламентують порядок проведення індексації, є Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1282-XII і Порядок № 1078. У 2018 році в порядку проведення індексації зарплати змін не планується. Тому продовжуємо застосовувати всі ті правила, які ми використовували й раніше.
  • ЄСВ з «мінімалки-2018»: оновлюємо цифри, освіжаємо пам’ять «Безкомпромісне» ЄСВ-правило, що вимагає сплачувати ЄСВ з «мінімалки», коли у працівника зарплата менше мінімальної, вже напевно всім знайоме. Погодьтеся, важко собі уявити бухгалтера, який про нього ще не знає. Таке не можна пропустити. І подобається нам чи ні, усі ми розуміємо, для чого все задумано. Сюди додамо ще штрафи за недотримання…— ось вам і залізні лещата оподаткування. Але не будемо про сумне. Давайте краще з вами обговоримо таке. Згадаємо: чи в усіх випадках працює це правило? Коли його можна не дотримуватися? З’ясуємо, в яких розмірах «ЄСВ-зобов’язалівка» чекає на нас у 2018 році. Поїхали…
  • ЄСВ з «мінімалки»: практичні приклади У попередній статті ми з вами повторили теорію нарахування «мінімального» ЄСВ. І як це диктується самим життям, слідами теорії неминуче йде практика. І, звичайно ж, вона ставить свої запитання. Ставить там, де теорії цього і не «снилося». Не дивно! Правда? Так, передбачити все заздалегідь неможливо. Але це не позбавляє нас від відповідальності — правильного нарахування цього податку. Тобто відповіді, незалежно від складності запитання, мають бути знайдені завжди. Чим і пропонуємо зайнятися: поринемо в різноманітність практики, знаходячи при цьому такі ж практичні рішення.
  • Розраховуємо відпускні після оновлення свят Працівник установи йде в щорічну відпустку з 15.01.2018 р. тривалістю 14 календарних днів. Як правильно оплатити період відпустки, якщо згідно зі змінами, внесеними в ст. 73 КЗпП, додався святковий день 25 грудня, а 2 травня — звичайний (не святковий) день? Чи треба виключати 2 травня 2017 року як святковий день з числа календарних днів для розрахунку середнього заробітку при обчисленні відпускних?
  • Святкові дні при розрахунку відпускних у 2018 році: враховуємо правильно Формула розрахунку середньоденної зарплати для оплати періоду відпустки (виплати компенсації за невикористану відпустку) звичайна: потрібно сумарний заробіток за 12 місяців, що передують місяцю надання відпустки (місяцю виплати компенсації за невикористану відпустку), розділити на відповідну кількість календарних днів календарного року, за винятком святкових і неробочих днів, установлених законодавством.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в січні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі