№18

Оплата праці, вересень, 2018/№ 18 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Як отримати допомогу з ФСС з 01.10.2018 р.: розглядаємо механізм Майже рік минув відтоді, як на чолі соціального страхування поставили ФСС, об’єднавши двох його попередників: «непрацездатний» і «нещасний» Фонди. Об’єднати – об’єднали, а ось із супутньою нормативкою дещо забарилися. Її потрібно було привести у відповідність. Обіцяли — до початку 2018 року. На жаль, не встигли. Ну, це й зрозуміло, адже новий ФСС працює один за двох. Ось так і вийшло, що всі нововведення ми з вами отримували поступово — протягом 2018 року. Нарешті дійшли руки до головного. Зустрічаємо: новий порядок отримання коштів від ФСС, нову об’єднану Заяву-розрахунок.
  • Заповнюємо нову форму Заяви-розрахунку В оновленій Заяві-розрахунку об’єднані дані про документи, на підставі яких здійснювалося фінансування страхувальників до об’єднання Фондів «непрацездатності» і «нещасних випадків». До форми були втиснуті всі-всі виплати, що фінансуються за рахунок об’єднаного ФСС. Давайте розглянемо її заповнення детальніше.
  • «Зводимо рахунки» з ФСС: подаємо Повідомлення Отримали допомогу від ФСС? Видали її працівникам? Потрібно буде відзвітувати! Дивимося, як це зробити.
  • Лікарняні і декретні у Звіті з ЄСВ Розповідаючи про порядок призначення та розрахунку сум лікарняних і допомоги по вагітності та пологах, ми, звісно ж, не могли обійти стороною питання відображення цих виплат у ЄСВ-звітності. Ця стаття — свого роду шпаргалка для охочих правильно зазначити «непрацездатні виплати» в таблицях Звіту за формою № Д4.
  • Відображаємо «непрацездатні виплати» у формі № Д4 У попередній статті ми з вами розглянули порядок відображення роботодавцями лікарняних і допомоги по вагітності та пологах у Звіті за формою № Д4. Але теорія без практики мертва. Тому пропонуємо вам попрактикувати із заповненням Звіту з ЄСВ на конкретних ситуаціях.
  • У місяці лише премія: два схожі випадки — два різні висновки про сплату ЄСВ з МЗП Усім уже давно знайоме ЄСВшне правило: якщо зарплата нарахована в розмірі менше МЗП, то ЄСВ-нарахування за основними працівниками без інвалідності проводяться виходячи з розміру мінзарплати. Але, як завжди, практика підкидає несподівані задачки. Давайте їх вирішимо.
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у вересні 2018 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію. Така компенсація належить у разі затримки виплати зарплати на один календарний місяць і більше. Причому компенсують «чисту» зарплату (за мінусом утриманих податків, зборів і внесків) і лише у тому випадку, якщо індекс споживчих цін (далі — ІСЦ) наростаючим підсумком за період невиплати перевищить 100 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі