№24

Оплата праці, грудень, 2020/№ 24 Інші номери журналу ›
  • Оплата лікарняного до та після звільнення Ситуація. Працівник за власним бажанням звільнився, а потім надав лікарняний лист. За цим лікарняним листом хвороба розпочалася ще у період, коли він був у трудових відносинах із підприємством, а закінчилася вже після припинення трудових відносин. Як оплачувати лікарняний?
  • Держбюджет-2021 прийнято: важливі цифри 15 грудня 2020 року Верховна Рада ухвалила Закон України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».
  • Щодо оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності у разі звільнення працівника Лист від 15.12.2020 р. № 11599/0/290-20/45*
  • Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати Постанова від 08.02.1995 р. № 100 (з усіма змінами та доповненнями, внесеними у тому числі постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1213)
  • Порядок № 100: що скасовано, змінено, уточнено? Уже декілька місяців поспіль «спливала» інформація, що Порядок № 100 буде змінено. Нагадаємо, що його ми використовуємо для розрахунку відпускних, компенсації за невикористану відпустку, вихідної допомоги та інших виплат. Отже, зміни до постанови № 100 прийняті та вже набрали чинності. Давайте знайомитися з ними ближче.
  • Оплачуємо надурочні години: підбиваємо підсумки облікового періоду Поточний рік підходить до завершення. Треба підбивати підсумки. Один з них — це обчислення та оплата надурочних годин роботи. Ця подія завжди повинна відбуватися наприкінці облікового періоду (місяця, кварталу, року) або при звільненні працівника. У цій статті розглянемо, як визначити та оплатити надурочні години при підсумованому обліку робочого часу працівників-окладників.
  • Розрахунок при звільненні: про що важливо пам’ятати Карантин став справжнім випробуванням для підприємств, установ, організацій. Деяким із них навіть довелося скоротити діяльність. І як наслідок — звільнити частину працівників. У таких ситуаціях дуже важливо не лише правильно попрощатися з працівниками (дотриматися процедури), але й провести остаточний розрахунок. Про які виплати при звільненні не варто забувати роботодавцеві, розберемо в сьогоднішній статті.
  • 25 грудня: святкуємо у відпустці Нарешті у повітрі відчутно запах мандаринів та аромат ялинки. Це означає тільки одне — новорічні свята вже близько. Але для кадровиків цей період зазвичай пов’язаний з гарячою порою поєднання відпусток зі святковими днями. Тож у цій статті ми зібрали найпопулярніші запитання кадровиків щодо правильного поєднання святкового дня 25 грудня та різних відпусток.
  • Щорічна відпустка перед декретом Працівницю прийняли на роботу 18.08.2020 р. З 03.12.2020 р. по 27.12.2020 р. їй надали основну щорічну відпустку повної тривалості (24 к. дн.). У кінці грудня вона піде у декретну відпустку. Чи має працівниця повернути кошти за «невідроблену» щорічну відпустку?
  • Бути чи не бути… додатковій базі з ЄСВ? Працівницю з 16.01.2020 р. прийняли за переведенням на основне місце роботи. Нашому підприємству перерахували компенсацію за невикористану відпустку у розмірі 2847,46 грн (14 к. дн.). З 17.11.2020 р. вона використала ці дні щорічної відпустки. Зарплата за відпрацьовані дні листопада – 2619,05 грн. Чи треба в цьому випадку донараховувати додаткову базу з ЄСВ за листопад 2020 року?
  • Не відобразили дні в трудових відносинах: виправляємо ЄСВ-звіт! У таблиці 6 ЄСВ-звіту за вересень 2020 року відобразили нарахування відпускних за 47 к. дн., за період з 14.09.2020 р. по 31.10.2020 р. У рядку з відпускними за повний місяць жовтень у графі 15 не заповнили дні перебування в трудових відносинах (31 к. дн.). Оскільки в жовтні не було ніяких нарахувань, працівника в таблиці 6 ЄСВ-звіту не відобразили. Як виправити цю помилку і внести дані про кількість днів у трудових відносинах із працівником?
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у грудні 2020 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі