№24/1

Оплата праці, грудень, 2021/№ 24/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Графік відпусток — 2022: як усе врахувати і нічого не забути «Щороку 31 грудня ми з друзями ходимо до лазні. Це у нас така традиція…»* Упевнена, що цю цитату з відомого кінофільму знають усі. Вона дуже слушно підходить до цієї теми, адже наприкінці кожного року кадровики традиційно складають графік відпусток. У свою чергу, ми у грудні нагадуємо вам основні вимоги до цього документа, щоб ви перевірили, чи всі нюанси враховано.
  • Щодо застосування гнучкого режиму роботи Лист від 28.04.2021 № 4706-06/25564-07*
  • Гнучкий режим: застосовуємо з користю Чи може директор, якого прийнято на 0,25 штатної одиниці, підписувати документи протягом 8-годинного робочого дня 5 днів на тиждень? Чи може бухгалтер реєструвати податкові накладні з 6:00 до 22:00? Чи можна касиру встановити перерву більше двох годин, оскільки він потрібен до 10:00 і після 20:00? Чи можливо це без надурочних та проблем із Держпраці? Так, можливо. А допоможе у вирішенні цих питань гнучкий режим робочого часу. Тож запрошуємо вас до розмови про це диво.
  • Зима прийшла — час перерв для обігріву Погода вередлива. Десь тепло і дощить, а десь уже щосили йде сніг. І може, у цей момент хтось працює у себе вдома (на дистанційці), а в когось робочий день проходить на відкритому повітрі. Яким має бути режим роботи у таких працівників? Зараз усе розповімо.
  • Практичний психолог у школі: визначаємо педагогічне навантаження Практичний психолог працює у школі на 0,5 ставки. Крім цього, має 1 годину гурткової роботи на тиждень і 4 години занять з дитиною на індивідуальній формі навчання (предмет «Соціально-побутове орієнтування»). За годину гуртка оплата проводиться з розрахунку навантаження 18 годин на ставку, а за години з індивідуального навчання — із розрахунку 40 годин на ставку (оскільки введено в тарифікацію, а ставка психолога — 40 годин на тиждень). Чи правильно це?
  • Корпоратив: як весело провести час та зміцнити відносини з колегами У грудні потрібно встигнути завершити термінові справи, купити подарунки та підготуватися до святкування Нового року. А ще цього місяця ми зустрінемося з колегами не в офісі, а у святковій атмосфері — на корпоративі. Ви вже подумали про те, що одягнете? А про що будете говорити? Давайте подумаємо разом.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у січні 2022 року 1
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі