№4

Оплата праці, лютий, 2021/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Звільнення за власним бажанням: ви запитуєте — ми відповідаємо Звільнення за власним бажанням — доволі поширена процедура прощання з роботодавцем. Про неї всі і все вже знають. Але це тільки на перший погляд. На практиці ж виявляється, що і фахівці відділу кадрів з досвідом, і новачки на цій посаді часто стикаються з різними суперечливими нюансами оформлення цієї процедури. Підтвердження цього — ваші запитання, що регулярно надходять до нашої редакції. Тож, запитували — відповідаємо.
  • Доплата медпрацівникам установ освіти Кабмін своєю постановою від 03.02.2021 р. № 67 установив доплату медичним працівникам установ освіти.
  • Щодо порядку включення квартальної премії до середньої зарплати Лист від 02.02.2021 р. № 4708-06/6433-07*
  • Щодо порядку розрахунку частини квартальної премії, яка включається до розрахунку середньої зарплати Лист від 02.02.2021 р. № 4708-06/6450-07*
  • Щомісячні та квартальні премії у розрахунку середньої зарплати Деякі правила оновленої «сотки» ну ніяк не хочуть укладатися в уми бухгалтерів. Життєві ситуації підкидують дедалі хитромудріші запитання. Тому ми вимушені звертатися за допомогою до фахівців Мінекономіки. Адже саме вони мають повноваження роз’яснювати положення Порядку № 100. Сьогодні поговоримо про участь премій у розрахунку середнього заробітку.
  • Догана: чи буде матдопомога до відпустки Посадовій особі ОМС оголошено догану. Чи можна такому працівникові виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки?
  • Вихідна допомога & індивідуальний графік роботи В установі звільняють працівників у зв’язку зі скороченням штатів із виплатою вихідної допомоги. Серед них є 2 працівники, які працюють за індивідуальним графіком роботи. При цьому в одного працівника є заробіток у двох місяцях, що передують звільненню, а другий працівник у чотирьох місяцях перед звільненням перебував у карантинній відпустці. Як їм розрахувати суму вихідної допомоги?
  • «Дитяча» відпустка: виплачуємо компенсацію при звільненні Жінку, яка має двох дітей віком до 15 років, прийняли на роботу 01.06.2020 р. Останній запис в її трудовій книжці — 03.12.2018 р. Працівниця звільняється 04.02.2021 р. Чи зобов’язані ми при звільненні виплатити їй компенсацію за невикористану додаткову відпустку на дітей за 2020 і 2021 роки?
  • Відпустка після декрету і допомога на оздоровлення Чи може вихователь закладу дошкільної освіти, перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною до 3 років після народження дитини в грудні минулого року, отримати щорічну основну відпустку після закінчення в лютому цього року декретної відпустки? Чи виплачується у такому разі допомога на оздоровлення?
  • Лікарняні: розраховуємо без помилок Кінець зими — час, коли лікарняні питання знову виходять на перший план. Упевнені, у наших читачів листки непрацездатності вже заповнені за усіма правилами, а протоколи комісії із соцстрахування складені вчасно. Тобто саме час переходити до розрахунку «непрацездатної» середньої зарплати для визначення суми лікарняних. Про його нюанси ми нагадаємо в сьогоднішній статті.
  • Лікарняні: цікава практика з декретницями Порядок розрахунку «непрацездатної» середньої зарплати ми з вами розібрали в попередній статті (див. статтю «Лікарняні: розраховуємо без помилок»). Проте це усього лише теоретичні основи. Для того, щоб «набити руку», треба якомога більше практикуватися. Тому зараз ми пропонуємо розібрати найпопулярніші питання, які виникають з декретницями.
  • Компенсація за затримку виплати зарплати в лютому 2021 року Пандемія підкосила багатьох. Цілій низці підприємств, установ, організацій доводиться зводити кінці з кінцями. І навіть затримувати виплату зарплати працівникам. А за це передбачено своєрідне «покарання». Роботодавцеві доведеться компенсувати зарплатну затримку «постраждалим» працівникам. Як це зробити — зараз розповімо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі