№12/1

Оплата труда, июнь, 2019/№ 12/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Працевлаштування осіб з інвалідністю: перевірки за новим Порядком Коментар до постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 70» від 05.06.2019 р. № 466
  • Інвалідний норматив: «шкідливі» поради На вулиці літо! Хочеться на природу, шашличків, у відпустку (наскільки дозволить робота)… «Ну який інвалідний норматив?!» — скажете ви. На жаль, але якщо підприємство (ФОП) цього року планує збільшувати чисельність працівників, замислитися про необхідність виконання інвалідного нормативу слід уже зараз. Чому? Справа в округленні! Заінтригували? Зараз пояснимо.
  • Індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю: обов’язкова? Роботодавець має право зарахувати особу з інвалідністю в рахунок виконання «інвалідного» нормативу тільки за наявності в такої особи індивідуальної програми реабілітації (ІПР) — чи дійсно це так? Чи загрожують штрафи підприємству, якщо працівники з інвалідністю не надали ІПР?
  • Електронна форма кадрового діловодства: як і навіщо? Сьогодні з’являється чимало підприємств та організацій, які категорично відмовляються від паперового документообігу, зокрема кадрові документи ведуть лише в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису. Питання, чи правомірно це і як не припуститися помилок, розглянемо у цій статті.
  • Штатний розпис: складаємо правильно Штатний розпис суттєво спрощує вирішення цілої низки питань, пов’язаних з управлінською, кадровою, бухгалтерською та плановою роботою установи. Саме на підставі штатного розпису добирають персонал на вакантні посади, планують витрати на оплату праці, подають звітність до служби зайнятості тощо. У цій статті розповімо, як же правильно скласти штатний розпис бюджетної установи і чим при цьому керуватися.
  • Шукаємо працівників правильно, або Як скласти оголошення про вакансію Сьогодні можна побачити безліч оголошень про пошук співробітників, які містять вимоги, що порушують законодавство. Річ у тому, що не всі роботодавці знають, як їх потрібно правильно складати та чим це питання регулюється. Не знаєте і ви? Ми із задоволенням вам розповімо.
  • Розірвання строкового трудового договору з ініціативи працівника На підприємстві працюють сезонні та тимчасові працівники. В яких випадках строкові договори, що укладені з ними, підлягають розірванню з ініціативи працівника?
  • Професію виключили із КП: що робити? Штатним розписом нашої установи передбачається посада «Контролер технічного стану автомототранспортних засобів (автотранспорт)», передбачена раніше кодом КП 8322. Проте Зміною № 6 до Класифікатора професій цю посаду скасовано. У зв’язку із необхідністю приведення посад штатного розпису до вимог КП просимо роз’яснити щодо зміни вказаної посади на чинну споріднену. Яким наявним у КП професіям (посадам) притаманне виконання перевірки технічного стану колісних транспортних засобів?
  • Декретна відпустка контрактниці: чи зберігати місце роботи? Працівниця установи поступила на військову службу на час дії особливого періоду. Згідно зі ст. 119 КЗпП за нею збережено місце роботи (посада) та виплачується середній заробіток. Перебуваючи на службі, жінка завагітніла та невдовзі пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами. За місцем служби їй виплачується допомога по вагітності та пологах. Чи зобов’язана установа продовжувати зберігати за нею робоче місце та середній заробіток?
  • Матеріальна відповідальність працівника: за що, коли і скільки Законодавством України на роботодавця покладено обов’язок створити працівникам умови, необхідні для нормальної роботи і забезпечення повного збереження ввіреного їм майна. У свою чергу, працівники зобов’язані дбайливо ставитися до такого майна і вживати заходів щодо запобігання шкоди. А що робити, якщо працівник не виконав цієї вимоги і все-таки завдав збитку роботодавцеві? Тоді з’являються підстави для притягнення його до матеріальної відповідальності, передбаченої КЗпП. Із цієї статті ви дізнаєтеся, коли, як і в якому обсязі можна притягнути працівника до матеріальної відповідальності.
  • Розвиваємо креативне мислення Сутністю будь-якого розвитку є виникнення нового, оригінального, творчого, свіжого та корисного. Розвиток організацій, звісно ж, не виняток. Отже, керівники, а також інші зацікавлені особи стикаються з необхідністю знаходити творчі рішення. Які здібності їм можуть у цьому допомогти? Як ці здібності сформувати, розвинути, підтримати? Сучасна психологія креативності має відповіді на поставлені запитання.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у липні 2019 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше