№5

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2015/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо змін у виплаті допомоги з тимчасової непрацездатності Лист від 17.01.2015 р. № 2.4-17-92
  • Реформа в системі соцстрахування: які зміни врахувати роботодавцеві У 2015 році реформи добралися і до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування. )и вже знаєте, що Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (ФСС Т)П) і Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (ФН)) передбачено реорганізувати шляхом злиття до єдиного Фонду соціального страхування України (далі — Фонд), який стане їх правонаступником (розд. VII «Прикінцеві і перехідні положення» Закону № 77). Зрозуміло, процес злиття — питання не одного дня, тому до завершення заходів, пов’язаних з утворенням Фонду та його робочих органів, усі функції з виплати матеріального забезпечення виконуватимуть відповідні виконавчі дирекції та робочі органи ФСС Т)П і ФН).
  • Бюджетний кодекс: вивчаємо нововведення Законом № 79, який набрав чинності 01.01.2015 р., було внесено зміни до БКУ. Цей Закон спрямований на врегулювання бюджетних правовідносин, пов’язаних із впровадженням нової моделі фінансового забезпечення місцевих бюджетів і міжбюджетних відносин, удосконаленням казначейського обслуговування бюджетних коштів, посиленням відповідальності їх головних розпорядників, функціонуванням бюджетної системи в особливий період. Внесені зміни викликали чимало дискусій на тему: чи дійсно розширено права місцевої влади, чи це лише «фікція». Зокрема, згідно з нововведеннями Уряд передає місцевим бюджетам 10 % податку на прибуток підприємств, 100 % державного мита, 100 % плати за надання адміністративних послуг, 80 % екологічного податку, акцизний податок, 25 % плати за надра, податок на майно, єдиний податок, податок на прибуток комунальних підприємств, місцеві збори, інші податки. Тож давайте разом розберемося, чи так це насправді, та розглянемо всі нововведення, які нам підготувала оновлена редакція БКУ.
  • Орендна плата: особливості оподаткування Для багатьох бюджетних установ орендна плата є одним із видів їх доходів. Кошти, які отримують бюджетні установи від надання майна в оренду, належать до першої групи власних надходжень бюджетних установ (підгрупа 3) і включаються до спеціального фонду кошторису. При отриманні доходів від оренди майна бюджетні установи є платниками деяких податків. Про те, що це за податки та як розрахувати їх суму, ми розповімо в цій статті.
  • Чи можна виплатити матдопомогу на оздоровлення в період перебування працівника у відпустці Чи можна виплатити матдопомогу на оздоровлення педагогічному працівнику в період його перебування у щорічній відпустці, а не одночасно з виплатою відпускних? Адже у ст. 57 Закону № 1060 зазначено: педагог має право на таку допомогу при «наданні» щорічної відпустки.
  • Коефіцієнти для коригування заробітної плати при виході у відпустку в січні — червні 2015 року Пунктом 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100), передбачено коригування сум виплат, що обчислюються виходячи із середньої зарплати.
  • Тренер-викладач у профтехосвіті: розбираємося в питаннях оплати праці У державному навчальному закладі професійнотехнічної освіти працює тренер з кульової стрільби. 1. Яка тривалість його щорічної відпустки? Чи має він право на додаткову щорічну відпустку? 2. Які строки підвищення тарифного розряду тренера? Які доплати та надбавки йому належать?
  • Визначаємо право вчителя на доплату за наявність ученого ступеня Чи має право вчитель польської мови гімназії на доплату за наявність ученого ступеня кандидата наук за спеціальністю «Теорія та методика управління освітою»?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі